FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MIANMAR PRODULJIO KUĆNI PRITVOR ZA SUU KYI

YANGON, 29. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Mianmarska policija reklaje oporbenoj čelnici Aung San Suu Kyi da se nalazi u kućnom pritvorusukladno zakonu koji omogućava takav način pritvaranja na rok dogodine dana, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik mianmarskeprodemokratske oporbe.
YANGON, 29. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Mianmarska policija rekla je oporbenoj čelnici Aung San Suu Kyi da se nalazi u kućnom pritvoru sukladno zakonu koji omogućava takav način pritvaranja na rok do godine dana, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik mianmarske prodemokratske oporbe.

Glasnogovornik Nacionalne lige za demokraciju (NLD), koju vodi Suu Kyi, kazao je da ju je policija posjetila u njezinoj kući u Yangonu, gdje se nalazi u kućnom pritvoru od 26. rujna prošle godine. Policajci su Suu Kyi rekli da je njezin pritvor produljen.

Nisu priopćene pojedinosti o zakonu prema kojem se Suu Kyi drži u pritvoru, ali glasnogovornik je kazao da NLD, nakon najnovije policijske izjave, smatra da se prodemokratska čelnica ne može držati zatočenom u svom domu dulje od rujna sljedeće godine.

Suu Kyi, 59-godišnja dobitnica Nobelove nagrade za mir, najveći dio vremena tijekom posljednjih petnaest godina provela je u kućnom pritvoru, uz isključeni telefon, a za sve posjete morala je tražiti službeno dopuštenje vladajuće hunte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙