FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 9. prosinca

ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 9. prosinca.
ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 9. prosinca.

ZAGREB - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) i društvo Ubertas iz Podogore potpisat će ugovor o prodaji i prijenosu dionica dubrovačkog društva Grand hotel Park. Među pristiglih sedam ponuda za kupnju 87,51 posto dionica dubrovačkog hotela Park, Upravni odbor HFP-a odabrao je kao najpovoljniju ponudu društva Ubertas iz Podgore. Ta ponuda sadrži cijenu od 54 milijuna kuna za kupnju dionica te dodatno ulaganje od 48,5 milijuna kuna. (14 sati, dvorana 100 HFP-a, Ivana Lučića 6).

ZAGREB - Hrvatske željeznice na tiskovnoj konferenciji izvijestit će o ostvarenim poslovnim rezultatima u 2004. i očekivanjima za iduću godinu, kao i o novostima u voznom redu. (11 sati, salon zagrebačkog Glavnog kolodvora, Trg kralja Tomislava 12).

ZAGREB - Trgovački lanac Getro i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) održat će tiskovnu konferenciju na kojoj će biti riječi o novom kreditnom aranžmanu EBRD-a tom lancu. (10 sati, dvorana Opatija hotela Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Agencija za nadzor mirovinskih fondova i osiguranja (Hagena) na konferenciji za novinare izvijestit će o poslovanju obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova u 2004. godini. (12 sati, prostorije Hagene, Gajeva ulica 5)

ZAGREB - Hrvatska zajednica računovođa i finacijskih djelatnika obilježit će 50. obljetnicu djelovanja svečanom skupštinom, na kojoj se očekuje 300 gostiju, stručnjaka i znanstvenika iz zemlje i inozemstva. Hrvatska zajednica računovođa i finacijskih djelatnika osnovana je 1954. godine i djeluje kao samostalan nevladin i neprofitni strukovni savez dobrovoljno udruženih udruga računovođa i finacijskih djelatnika. U nju je učlanjeno 35 teritorijalnih udruga računovođa i finacijskih djelatnika i četiri ekspertne udruge. U svim tim udrugama sudjeluje u raznim aktivnostima oko 20 tisuća računovođa, financijskih djelatnika i revizora. (18 sati, hotel "The Westin Zagreb", Kršnjavoga 1)

ZAGREB - Promet od trgovine na malo u Hrvatskoj je i u rujnu u odnosu na kolovoz, treći mjesec za redom, zabilježio pad na mjesečnoj razini, i to nominalno za 2,1 posto, a realno za 2,9 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. U odnosu na listopad prošle godine, u desetom ovogodišnjem mjesecu bilježi se nominalno povećanje prometa u maloprodaji za 4,7 posto, a realno za 3,2 posto. U prvih deset mjeseci ove godine, pak, promet od trgovine na malo bio je nominalno za 4,2 posto viši nego u istom razdoblju prošle godine, a realno za 2,5 posto.

ZAGREB - Industrijska je proizvodnja u Zagrebu u listopadu u odnosu na rujan smanjena za 4,2 posto, dok je prema listopadu prošle godine zabilježen 7,2-postotni pad, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja rada i zaštitu okoliša. U prvih je deset ovogodišnjih mjeseci pak u usporedbi s istim lanjskim razdobljem industrijska proizvodnja u Zagrebu ipak veća, i to za 1,3 posto. Broj zaposlenih u zagrebačkoj industriji u listopadu je u odnosu na prethodni mjesec povećan za 0,1 posto, dok je u usporedbi s desetim mjesecom prošle godine bio manji za 1,8 posto. Proizvodnost je rada, pak, od početak ove godine do kraja listopada povećana za 2,8 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙