FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skup o odgovornom prostornom planiranju na Jadranu

RIJEKA,8. prosinca 2004.(Hina) - Odbor za zaštitu Jadrana odnekontrolirane urbanizacije organizira skup na temu "Odgovornoprostorno planiranje na Jadranskoj obali i otocima", koji će seodržati 11. prosinca ove godine u Hvaru, priopćeno je danas iz togodbora.
RIJEKA,8. prosinca 2004.(Hina) - Odbor za zaštitu Jadrana od nekontrolirane urbanizacije organizira skup na temu "Odgovorno prostorno planiranje na Jadranskoj obali i otocima", koji će se održati 11. prosinca ove godine u Hvaru, priopćeno je danas iz tog odbora.

Na skupu će biti održana stručna predavanja o prostornom planiranju, aktualnim izradama prostorno-planskih isprava i odgovornom razvoju turizma, a, uz predstavnike struke i ekoloških udruga, pozvani su i predstavnici mjerodavnih ministarstava.

Iz Odbora napominju da je cilj skupa utvrditi kakav razvoj u prostoru žele građani i kako tomu može pridonijeti prostorno planiranje.

Odbor za zaštitu Jadrana od nekontrolirane urbanizacije podupire napore ministrice zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marine Matulović Dropulić u zaustavljanju daljnje devastacije prostora i nerazumna korištenja radi privatnih interesa, navodi se u priopćenju.

Zalaže se za bolju suradnju civilnog sektora i mjerodavnih ministarstava i želi pridonijeti konačnom definiranju kriterija u prostornom planiranju koji, smatraju, trebaju biti ekološki, lako razumljivi i obvezujući za sve.

U Odboru za zaštitu Jadrana od nekontrolirane urbanizacije djeluju Ekoudruga "Sunčani otoci" iz Hvara, Ekoudruga "Kvarner" iz Omišlja, Nazavisni za Istru i riječka Udruga urbanista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙