FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba suvenira udruge francuskih stipendista

ZAGREB, 6. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska udruga stipendistafrancuske vlade otvorila je večeras u Zagrebu izložbu suvenira koje sunjezini članovi donijeli s boravka u Francuskoj.
ZAGREB, 6. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska udruga stipendista francuske vlade otvorila je večeras u Zagrebu izložbu suvenira koje su njezini članovi donijeli s boravka u Francuskoj.

Oko 25 sudionika izložilo je 31 predmet koji za njih ima sentimentalnu vrijednost.

Francuski veleposlanik Francois Saint-Paul otvorio je izložbu i čestitao udruzi kojoj je to prva javna akcija.

Izrazio je zadovoljstvo što je Hrvatska postala zemlja promatračica Medunarodne organizacije frankofonije u studenom ove godine na konfereciji predsjednika država i vlada u Ouagadougou (Burkina Faso).

Udruga je osnovana u travnju ove godine, a cilj joj je promicati suradnju među stipendistima francuske vlade, poticati razmjenu francuskih i hrvatskih stručnjaka, pridonositi integraciji Hrvatske u Europsku uniju i interkulturalni dijalog mladih.

Suvenir je osobno lice skriveno u našem sjećanju, intimna stvarčica, odraz svojih vlasnika, rekla je predsjednica Udruge Nada Zgrabljić.

U prednjem dijelu Knjižnice "Bogdan Ogrizović" izložene su knjige, nosači zvuka francuske šansone, karta za metro, boce pića i slični suveniri.

Izložba je otvorena do 3. siječnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙