FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za petak, 26. studenoga

ZAGREB, 26. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 26. studenoga.
ZAGREB, 26. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 26. studenoga.

ZAGREB - Hrvatsko Ministarstvo financija i Ministarstvo za razvojnu suradnju Kraljevine Nizozemske potpisat će Sporazum o darovnicama za izradu studije racionalizacije informacijskog sustava za financijsko upravljanje (FMIS) i za izradu strategije izgradnje jedinstvenog informacijskog sustava upravljanja javnim financijama u RH. Iznos svake darovnice je 30 tisuća eura, koje je Nizozemska odobrila izravno Državnoj riznici. Sporazum će potpisati ministar financija Ivan Šuker i veleposlanik Kraljevine Nizozemske Lionel Veera (11 sati, Ministarstvo financija, Katančićeva ulica 5).

ZAGREB - Tvrtka Ericsson Nikola Tesla proslavit će 55. obljetnicu tvrtke na svečanosti na kojoj će biti nazočan i predsjednik Republike Stjepan Mesić (19.45 sati, hotel The Westin Zagreb, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Hrvatsko energetsko društvo (HED) održat će svoj trinaesti forum "Dan energije u Hrvatskoj" čija je ovogodišnja tema "Dugoročno planiranje i sigurnost opskrbe potrošača u uvjetima otvorenog tržišta". Na forumu bi se trebalo okupiti više od 200 sudionika iz Hrvatske i inozemstva, koji će razmatrati kako dugoročno planirati razvoj energetskog sustava u uvjetima otvorenog tržišta i ograničenja s aspekta zaštite okoliša, o utjecaju obnovljivih izvora na sigurnost opskrbe potrošača i ostalih tema (9 sati, Mala dvorana koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski", Trg Stjepana Radića 4).

ZAGREB - Završnog dana 8. kongresa Hrvatske udruge hotelijera i restoratera (HUH) održat će se stručni skup "Brending u hrvatskom hotelijerstvu", što je i glavna tema ovogodišnjeg kongresa. Uz predavanja o samom brendingu bit će riječi i o strategiji povezivanja hotelskih sustava, unapređenju hotelske prodaje kroz brend, stranim iskustvima te stvaranju hrvatskih hotelskih brendova (9 sati, Hotel Westin/Opera, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Povodom osnivačke skupštine Hrvatskog registra obveza po kreditima d.o.o. (HROK), na konferenciji za novinare u Hrvatskoj udruzi banaka bit će predstavljeni kreditni registar i aktivnosti same tvrtke (9.30 sati, Hrvatska udruga banaka, Centar Kaptol, Nova Ves 17).

ZAGREB - Institut za javne financije i Zaklada Friedrich Ebert organiziraju okrugli stol pod nazivom "Izravna strana ulaganja i njihov utjecaj na hrvatsko gospodarstvo". Cilj je okruglog stola predstaviti rezultate istraživanja utjecaja izravnih stranih ulaganja na hrvatsko gospodarstvo i potaknuti raspravu o konkretnim mjerama koji bi Hrvatska trebala poduzeti kako bi potencijalni korisni učinci u budućnosti tih ulaganja bili što veći (10 sati, Matica hrvatska, Strossmayerov trg 4).

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) na susretu s novinarima informirat će o djelovanju te udruge i aktivnostima u narednom razdoblju, a najavit će i 1. kongres malih i srednjih poduzetnika - Budi svoj gospodar. (11 sati, prostorije HUP-a, Ulica Pavla Hatza 12).

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙