FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski barmeni uspješno se natjecali u Las Vegasu

ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski barmeni Marin Nekić i PeroPalunčić postigli su značajan uspjeh na Svjetskom prvenstvu umiješanju pića u Las Vegasu, osvojivši među 300 barmena/natjecateljaiz 47 zemalja svijeta četvrto mjesto u slobodnom stilu odnosno šestomjesto u klasičnom načinu pripremanja koktela, izvijestili su izHrvatske sekcije barmena koja djeluje pri Hrvatskoj udruzi hotelijerai restoratera (HUH).
ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski barmeni Marin Nekić i Pero Palunčić postigli su značajan uspjeh na Svjetskom prvenstvu u miješanju pića u Las Vegasu, osvojivši među 300 barmena/natjecatelja iz 47 zemalja svijeta četvrto mjesto u slobodnom stilu odnosno šesto mjesto u klasičnom načinu pripremanja koktela, izvijestili su iz Hrvatske sekcije barmena koja djeluje pri Hrvatskoj udruzi hotelijera i restoratera (HUH).

Time su se, kako napominju iz te Sekcije, hrvatski barmeni sedmu godinu za redom, otkako odlaze na to Svjetsko prvenstvo, svrstali među prvih deset barmena svijeta.

Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u miješanju pića u Las Vegasu održavalo se krajem prošloga tjedna (25. i 26. studenoga), a u organizaciji Svjetske udruge barmena-IBA okupilo je više od 1.100 predstavnika barmenske struke i proizvođača pića iz cijeloga svijeta.

Zagrebački barmen Marin Nekić, dodaju iz Sekcije, četvrto je mjesto u slobodnom stilu osvojio atraktivnim nastupom sa bacanjem boca i "shakera" u pripremi koktela "Gambling Fruit", a sličnim nastupom u pripremanju koktela "Simply the Best" šesto je mjesto u klasičnom stilu osvojio i dubrovački barmen Pero Palunčić, inače službeni državni prvak za ovu godinu.

U sklopu natjecanja u Las Vegasu je održan i Kongres IBA-e, na kojemu su Hrvatsku predstavljali predsjednik i tajnik Hrvatske sekcije barmena Frano Stjepović i Dubravko Milin.

Hrvatska sekcija barmena, jedna od najagilinih sekcija HUH-a, ove godine obilježava 10 godina rada, a članovi IBA-e postali su 1998., kada su se i prvi put natjecali na Svjetskom prvenstvu barmena u Portugalu. Tada je hrvatski barmen Dubravko Milin iz Zadra osvojio i prvo mjesto u kategoriji stručni rad. Prvaka je na tom svjetskom natjecanju Hrvatska imala i 2002., kada je na Bledu prvo mjesto osvojio barmen Milovan Marušić.

Svjetska udruga IBA ima 35 tisuća članova u svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙