FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat i radnici splitske Željezare protiv navodna spajanja sa sisačkom Željezarom

SPLIT, 25. studenog 2004. (Hina) - Sindikati i radnici splitskeŽeljezare odlučno se protive sjedinjenju dijela svoje tvornice sasisačkom Željezarom, izjavili su danas na konferenciji za novinare uSplitu čelnici Sindikata metalaca i Hrvatske udruge sindikata.
SPLIT, 25. studenog 2004. (Hina) - Sindikati i radnici splitske Željezare odlučno se protive sjedinjenju dijela svoje tvornice sa sisačkom Željezarom, izjavili su danas na konferenciji za novinare u Splitu čelnici Sindikata metalaca i Hrvatske udruge sindikata.

Povjerenik Sindikata metalaca za Dalmaciju Vedran Dragičević kazao je kako oni razumiju radnike sisačke Željezare, ali da splitska Željezara ne smije dopustiti da se jedno poduzeće, ono u Sisku, spašava na štetu drugog.

"Postupak premještanja splitske čeličane u Sisak stoji više od 36 milijuna eura, pa bi Vlada mogla spasiti obje tvornice kad bi taj novac uložila u njihova obrtna sredstva potrebna za pokretanje pune proizvodnje", kazao je Dragičević.

Ocijenio je da bi splitska Željezara, premještajem čeličane u Sisak, ostala bez 260 radnih mjesta.

Predsjednik HUS-a u splitskoj Željezari Zvonko Šegvić kazao je kako je 470 u toj tvornici na rubu strpljivosti te ustvrdio da se Vlada služi metodom ucjena.

Dragičević i Šegvić rekli su da se Vlada ponovno kocka sa sudbinom radnika, trgujući njihovom egzistencijom, jer ih je stavila pred dvojbu - ili stečaj ili premještaj čeličane u Sisak.

"Prijete nam stečajem koji će se navodno dogoditi ako se čeličana ne premjesti u Sisak. Oni ne shvaćaju da je splitska Željezara već dvije godine u stečaju koji nije službeno proglašen", kazao ja Šegvić.

Dodao je kako splitska tvornica radi s 30 posto kapaciteta, a radnicima duguje sedam zaostalih plaća. "Znat ćemo odgovoriti svim demokratskim sredstvima provede li se suluda ideja o spajanju sisačke i splitske željezare", kazao ja Šegvić.

O navodnoj mogućnosti spajanja sisačke Željezare u stečaju i dijela splitske Željezare proteklih se dana govorilo u nekim medijima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙