FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS od Čobankovića traži da ne ignorira ribare

SPLIT, 2. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS)uputila je danas pismo ministru poljoprivrede i šumarstva PetruČobankoviću u kojem od njega traži da kod pokretanja procedure izradenovog teksta Zakona o morskom ribarstvu "ne ignorira jadranskeribare".
SPLIT, 2. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) uputila je danas pismo ministru poljoprivrede i šumarstva Petru Čobankoviću u kojem od njega traži da kod pokretanja procedure izrade novog teksta Zakona o morskom ribarstvu "ne ignorira jadranske ribare".

HUS također od ministra traži da smijeni ravnatelja Uprave za ribarstvo Ivana Katavića zbog toga što ga smatraju "glavnim krivcem" za "štetan i loš prijedlog Zakona o morskom ribarstvu".

U priopćenju što ga je potpisao dopredsjednik HUS-a Ozren Matijašević kaže se da je strukovni sindikat ribara Hrvatske u više navrata tražio sastanak s ministrom na koji nije dobijen odgovor.

"Ako želite da se Zakon o morskom ribarstvu donese u suglasju i bude u interesu ribara, onda je nužno da u dogovore oko izrade novog zakona pozovete i predstavnike sindikata jedine izvorne i nepolitičke interesne udruge ribara što je i praksa u razvijenim i demokratskim zemljama", stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙