FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crkveni poglavari osudili "Beckhamove" jaslice u Madam Tussaud

LONDON , 8. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Čelnici anglikanske,katoličke i prezbiterijanske crkve osudili su u srijedu potez upravelondonskog muzeja voštanih figura Madame Tussaud zbog postavljanjajaslica u kojima biblijske osobe zamjenjuju najposjećenije voštanefigure osoba iz svijeta politike i show businessa.
LONDON , 8. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Čelnici anglikanske, katoličke i prezbiterijanske crkve osudili su u srijedu potez uprave londonskog muzeja voštanih figura Madame Tussaud zbog postavljanja jaslica u kojima biblijske osobe zamjenjuju najposjećenije voštane figure osoba iz svijeta politike i show businessa.

Medijski najeksponiranijem britanskom paru Davidu i Victoriji Beckham dodijeljene su uloge Josipa i djevice Marije, a anđela čuvara predstavlja australska pjevačica Kylie Minogue. Figure američkog predsjednika Georgea W. Busha, britanskog premijera Tonya Blaira i vojvode od Edinburgha, princa Philipa, kreatori Madame Tussauda odjenuli su u tri kralja, Gašpara, Melkiora i Baltazara, a pastire predstavljaju holivudski glumac Samuel L. Jackson, britanski glumac Hugh Grant i irski komičar Graham Norton.

Službeni Vatikan ocijenio je kako je "zamisao više od lošeg ukusa."

"Ne mogu se postaviti naši suvremenici kao središnje figure jaslica. A još je gore, ako je to uopće moguće, kad se radi o ljudima upitnog morala", rekao je za Reuters službeni vatikanski izvor. On smatra kako je ponekad prihvatljivo upotrijebiti moderne figure za uloge biblijskih likova da bi se božićni blagdani osuvremenili, no oni ne smiju biti središnje figure i sve treba napraviti u granicama dobrog ukusa.

Glasnogovornik Canterburyjskog nadbiskupa Rowana Williamsa, duhovnog vođe oko 70 milijuna anglikanaca u svijetu, rekao je: "Poznato mi je da svaka generacija želi osuvremeniti izgled jaslica, ali ovo je, zaboga...Ovo je još jedan znak koji pokazuje da se ljudi poigravaju sa svetim stvarima. Bog se zbog toga neće zabrinuti. On će se s tim znati nositi - no, mislim da situacija malo deprimira".

Situaciju je komentirao i glasnogovornik Prezbiterijanske crkve. On je kazao kako bi "ovakve biblijske ličnosti mogle uvrijediti mnoge vjernike" te da bi ih "odmah trebalo ukloniti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙