FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 28. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati
ZAGREB, 28. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

PULA - Predsjednici pet istarskih županijskih organizacija političkih stranaka potpisali su danas u Puli sporazum pod nazivom "Koalicija Istra" o zajedničkom izlasku na sljedeće izbore za lokalnu upravu i samoupravu u Istarskoj županiji. Sporazum su potpisale istarske organizacije Hrvatske narodne stranke (HNS), Liberalne stranke (LS), Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS), Hrvatske seljačke stranke (HSS) i Demokratskog saveza zelenih (DSZ). "'Koalicija Istra' nije stvorena protiv IDS-a, nego za neku drugu građansku i liberalno-demokratsku Istru - rečeno je.

OSIJEK - Dodjelom nagrada i priznanja u Osijeku je danas završila 36. revija hrvatskoga filmskog i video stvaralaštva na kojoj su od 26. studenoga predstavljena ovogodišnja ostvarenja domaće neprofesijske i nekomercijalne produkcije. Prva nagrada dodijenjena je jednominutnom animiranom filmu Jadranka Lopatića "Mojsije", te dokumentarnom filmu Maria Papića "Prije kiše". Dodijeljene su i tri druge nagrade, pet filmova osvojilo je treću nagradu, a devet autora dobilo je diplome.

Od 134 pristigla ostvarenja ocjenjivački sud za prikazivanje je odabrao 55.

ZAGREB - Izložba "Božić u Provansi" s božićnim jaslicama i prikazom običaja Provanse i Arlesa otvorena je danas u zagrebačkom Etnografskom muzeju. Izložba je rezultat suradnje Etnografskog muzeja s Udrugom prijatelja jaslica iz Arlesa. Na izložbi su, među ostalima, prikazane i velike pokretne provansalske jaslice koje, osim religijskog, imaju i svjetovno obilježje. Izložbu "Božić u Provansi" otvorio je francuski veleposlanik u Hrvatskoj Francois Saint-Paul. Izložba se može razgledati do 31. siječnja 2005.

ZAGREB - Zbog osnovane sumnje da je počinila kažnjivo djelo nedozvoljene trgovine policija će protiv vlasnice biljne ljekarne u zagrebačkom Laništu B. C. podignuti kaznenu prijavu, doznaje se danas u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Vlasnica koja je sinoć bila uhićena puštena je oko ponoći, nakon završetka pretrage ljekarne u kojoj je pronađena veća količina lijekova koji se u biljnoj ljekarni ne smiju prodavati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙