FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Napulju čokoladne jaslice

NAPULJ, 4. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Božić još nikad nije biotako ukusan: trideset i dvoje kuhara iz Napulja u subotu je prikazalosvoje remek-djelo, najveće božićne jaslice ikad izrađene isključivo odčokolade.
NAPULJ, 4. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Božić još nikad nije bio tako ukusan: trideset i dvoje kuhara iz Napulja u subotu je prikazalo svoje remek-djelo, najveće božićne jaslice ikad izrađene isključivo od čokolade.

Više od 4.500 sati i 3.300 kg čokolade otišlo je u stvaranje jaslica. Kreacija je šest metara dugačka, tri metra visoka i na zadovoljstvo čokoholičara, potpuno jestiva.

"Ovo je neponovljiv događaj", rekao je za Reuters slastičar Antonio Castaldo dok je stavljao zadnje uvojke na maloga Isusa od bijele čokolade.

Više od stotinu figura pastira, životinja i mještana ukrašava brežuljke i spilje. Samo za izradu Madone ekipi slastičara, kipara i slikara trebala su dva tjedna.

Svake godine uska ulica San Gregorio Armeno u srcu Napulja oživi i napuni se često duhovitim jaslicama što ih izrađuju lokalni majstori.

Ove godine važnu ulogu igraju Simona Pari i Simona Torretta, dvije Talijanke koje su bile otete u Iraku, a prijašnjih godina u jaslicama su uz Isusa i Mariju bili i američki predsjednik George Bush i Osama bin Laden.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙