FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jaslice iz Hrvatske u Rimu

RIM, 25. studenoga 2004. (Hina/AR) - U Rimu je u četvrtak otvorenatradicionalna izložba "Stotinu jaslica" od kojih je pet iz Hrvatske.
RIM, 25. studenoga 2004. (Hina/AR) - U Rimu je u četvrtak otvorena tradicionalna izložba "Stotinu jaslica" od kojih je pet iz Hrvatske.

Izloženi su radovi iz cijeloga svijeta premda ove godine nisu mogle prisustvovati neke zemlje iz trećega svijeta zbog uvođenja restrikcija u davanju viza iz sigurnosnih razloga. Izložba se održava pod pokroviteljstvom talijanskih državnih, pokrajinskih i općinskih vlasti te raznih ustanova Svete Stolice.

Etnografski muzej iz Zagreba je zajedno s Veleposlanstvom Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici i Zagrebačkom podružnicom Hrvatskih šuma izložio tri vrste jaslica.

"Šumske jaslice" s Medvednice, po zamisli inž. Herberta Krauthakera, izradio je Željko Belić, zatim su tu jaslice od školjki, koralja i suhih cvjetova te od školjki, stakla i mahovine koje je napravila Iva Bačak, kao i one od drveta koje je izradio i postavio Mario Braškić iz Splita. Predstavljene su i jaslice koje su po zamisli akademske umjetnice Tine Violić izradila djeca iz Doma za nezbrinutu djecu "Maslina" u Dubrovniku koje prikazuju kako je izgledao taj grad prije 2000 godina.

Na otvaranju izložbe nastupili su zbor i orkestar Hrvatskoga kulturnog društva "Podgorac" iz Gračana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙