FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povećan otkup i prodaja proizvoda poljoprivrede

ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - U Hrvatskoj je u listopadu ovegodine otkupljeno i prodano poljoprivrednih proizvoda u vrijednostivećoj od 758 milijuna kuna, što je 24,6 posto više nego u listopaduprošle godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku.
ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - U Hrvatskoj je u listopadu ove godine otkupljeno i prodano poljoprivrednih proizvoda u vrijednosti većoj od 758 milijuna kuna, što je 24,6 posto više nego u listopadu prošle godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Pritom se 388,8 milijuna kuna odnosi na otkup od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, što je porast od 40,6 posto. Na prodaju iz vlastite proizvodnje pravnih osoba odnosi se 369,19 milijuna kuna ili 11,4 posto više nego u listopadu lani.

Statistički podaci pokazuju da u strukturi ukupne prodaje, odnosno otkupa poljoprivrednih proizvoda u listopadu najveći udio, 17 posto, čini grožđe (otkupljeno ga je i prodano za 128,7 milijuna kuna).

Slijedi uljano sjemenje i plodovi na koje se odnosi 15 posto ukupnog otkupa i prodaje (114 milijuna kuna), zatim grubo obrađena drva s udjelom u ukupnoj prodaji i otkupu od 13,4 posto.

Sirovo kravlje mlijeko u strukturi ukupne prodaje odnosno otkupa sudjeluje s 10 posto, bilje za proizvodnju šećera s udjelom od 9,8 posto, neprerađeni duhan 7,4 posto te žive svinje s udjelom od 6,2 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙