FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 8. prosinca

ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 8. prosinca.
ZAGREB, 7. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 8. prosinca.

ZAGREB - Ekonomski institut Zagreb i Zaklada Konrad Adenauer organizatori su prve konferencije pod nazivom "Promicanje društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj: Agenda za 2005. godinu". Konferencija će okupiti predstavnike inicijative za društveno odgovorno poslovanje u Hrvatskoj i europske stručnjake, koji će pružiti sliku sadašnjeg stanja i predložiti daljnje aktivnosti na području društveno odgovornog poslovanja. Neki od ciljeva konferencije su pokazati važnost društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj u kontekstu uključivanja u EU i povećanja konkurentnosti gospodarstva (9,30 sati, hotel Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Na sastanku ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petra Čobankovića i predstavnika poljoprivrednih udruga i zadruga bit će riječi o prijedlogu za izmjene odluke o maksimalno poticanim količinama u poljoprivredi, nacrtu prijedloga o izmjenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu, žetvi i berbi jesenskih kultura te jesenskoj sjetvi (11,00 sati, Ministrstvo poljoprivrede, Vukovarska 78).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) na susretu s novinarima govorit će o poslovnim rezultatima HBOR-a u ovoj godini te planovima za naredno razdoblje (11,00 sati, HBOR, Strossmayerov trg 9).

ZAGREB - Na godišnjoj skupštini Hrvatske obrtničke komore (HOK) raspravljat će se o aktivnostima HOK-a u ovoj godini, planovima za 2005. godinu, radu Savjetodavne službe, cehovskoj organiziranosti te strukovnom obrazovanju. Skupština će također raspravljati o Programu rada za 2005. godinu kao i o financijskom proračunu (10,30 sati, HOK, Ilica 49).

ZAGREB - Kartičarska kuća Diners Club Adriatic na konferenciji za novinare predstavit će nove proizvode te tvrtke (10,30 sati, Hotel Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Grad Zagreb i poslovne banke potpisat će ugovor o provedbi projekta "Lokalni projekti razvoja - Poduzetnik". U spomenuti projekt uključilo se do sada 18 županija, a za njegovu je provedbu osiguran kreditni potencijal veći od 1,3 milijarde kuna (11,00 sati, Gradsko poglavarstvo, Trg Stjepana radića 1).

KOSTRENA - Odbor vjerovnika u brodogradilištu Viktor Lenac d.d. u stečaju razmotrit će tijek i mogućnosti rješenja stečajnog postupka koji je otvoren u prosincu 2003. Odbor vjerovnika prihvatio je na posljednjoj sjednici prijedlog da se proda dio imovine brodogradilišta - dok 11 i manji pogon u Vranjicu te da se novcem od prodaje doka 11 namire hipotekarni vjerovnici. Nakon toga, glavni pogon u Kostreni u cjelosti bi prešao u vlasništvo države, najvećeg vjerovnika. Konačan dogovor o predloženom rješenju i podjeli novca od prodaje dijelova brodogradilišta vjerovnici, među kojima je nekoliko poslovnih banaka, do sada nisu postigli (12 sati).

TROGIR - Radno porinuće broda Novogradnja 310, prvog iz serije od četiri jednaka broda koje je brodogradilište Hrvatska Brodogradnja ugovorilo za ruskog naručitelja 2003. godine. Brod je namjenjen prijevozu naftnih prerađevina i kemikalija (12,30 sati, glavni ulaz Brodotrogir-a).

ZAGREB - Hrvatske nautičke luke u deset je ovogodišnjih mjeseci posjetilo 781,2 tisuće nautičara ili 14 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a sa 1,12 milijuna noćenja u tim je lukama ostvaren porast od 13 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Oko 95 svih dolazaka i noćenja u nautičkim su lukama u deset mjeseci ostvarili strani turisti, kojih je bilo 741,2 tisuće ili 13 posto više nego u deset lanjskih mjeseci. Nešto manji porast, od 12 posto, stranci bilježe i sa 1,07 milijuna noćenja. Domaći su pak nautičari sa gotovo 40 tisuća dolazaka u te luke zabilježili porast od čak 30 posto, a porast od 35 posto ostvarili su i sa 48,1 tisuća noćenja.

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za rujan je iznosila 4.868 kuna, što je za 16 kuna ili za 0,3 posto manje nego za mjesec prije, pokazuju podaci Odjela za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja i zaštitu okoliša. Za razdoblje od siječnja do rujna ove godine prosječna mjesečna neto plaća u Zagrebu je iznosila 4.874 kune. To predstavlja nominalno povećanje za 5,3 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Prosječna bruto plaća za rujan u Zagrebu je iznosila 7.301 kunu i bila je nominalno manja za 0,1 posto nego u kolovozu.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙