FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstva - za srijedu, 1. prosinca

ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 1. prosinca.
ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 1. prosinca.

ZAGREB - Najveća hrvatska osiguravajuća tvrtka Croatia osiguranje predstavit će poslovne rezultate te tvrtke u prvih devet mjeseci ove godine (11 sati, konferencijska dvorana na II katu Generalne direkcije tvrtke, Miramarska ulica 22).

ZAGREB - Sektor za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo Hrvatske gospodarske komore organizira seminar na temu korištenja predpristupnih fondova EU u okviru programa SAPARD Europske unije namijenjenih poljoprivredi kako bi se domaće tvrtke obavijestile o mogućnostima korištenja tih sredstava. Sredstva iz SAPARD programa, predpristupnog fonda EU za poljoprivredu i ruralni razvitak, Hrvatsku će moći koristiti 2006. godine, a riječ je o 25 milijuna eura. (11 sati, Vijećnica Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2)

ZAGREB - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković potpisat će ugovore o sufinaciranju izgradnje poljoprivrednog praktikuma sa srednjim poljoprivrednim školama. Ukupna visina sredstava namijenjena za financijske potpore programima izgradnje praktikuma u 17 srednjih škola s kojima će potpisati ugovore iznosi 1,5 milijuna kuna. (12 sati, Staklena dvorana na II katu zgrade Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Brzo procesuiranje prekršajnih i kaznenih prijava, suzbijanje zapošljavanja na crno i veće ovlasti inspektora, stalna elektronička razmjena podataka, osnaženje režima prisilne naplate uz povećanje broja poreznih inspektora, neke su od mjera iz Vladinog programa mjera za suzbijanje sive ekonomije. Siva ekonomija u Hrvatskoj zapošljava oko sto tisuća osoba, a procjenjuje se da država zbog toga godišnje gubi od oko sedam milijardi kuna. Najčešći oblici sive ekonomije u Hrvatskoj su prodaja robe i rad na crno, fiktivno poslovanje, ilegalni granični prijelazi te izbjegavanje plaćanja poreza i drugih davanja.

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za rujan ove godine iznosila je 4.132 kune, što pokazuje nominalni pad za 46 kuna ili 1,1 posto posto, a realni za 0,9 posto u odnosu na prethodni mjesec. Za razdoblje od siječnja do rujna ove godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća iznosila je 4.142 kune, objavio je Državni zavod za statistiku. U odnosu na isto razdoblje 2003. prosječna je mjesečna neto plaća za prvih devet mjeseci ove godine nominalno viša za 232 kune ili nominalno za 6 posto, a realno za 3,9 posto.

ZAGREB - Zagreb je u prvih deset mjeseci ove godine posjetilo 8 posto više turista nego u istom lanjskom razdoblju ili njih 437 tisuća, koji su ostvarili 735 tisuća noćenja ili 2,7 posto više, podaci su zagrebačkog Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša. Stranih je turista u Zagrebu u deset mjeseci bilo 297 tisuća ili 13 posto više nego lani, dok su sa 508,4 tisuće noćenja zabilježili porast od 7,3 posto. Domaćih je pak turista bilo 1,2 posto manje ili oko 140 tisuća, a pad od 6,4 posto bilježe i sa 226,5 tisuća registriranih noćenja.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙