FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan sporazum o suradnji statističkih ureda

LJUBLJANA,6. prosinca 2004.(Hina) - Direktor Hrvatskog statističkogzavoda Jakov Gelo i direktorica Statističkog ureda Slovenije IrenaKrižman potpisali su u ponedjeljak u Ljubljani sporazum o suradnji tihdviju državnih ustanova na području statistike.
LJUBLJANA,6. prosinca 2004.(Hina) - Direktor Hrvatskog statističkog zavoda Jakov Gelo i direktorica Statističkog ureda Slovenije Irena Križman potpisali su u ponedjeljak u Ljubljani sporazum o suradnji tih dviju državnih ustanova na području statistike.

"Sporazum je rezultat dosadašnje suradnje i omogućava formalnu i još čvršću suradnju između Slovenije i Hrvatske", rekao je Gelo. Direktorica slovenskog Statističkog ureda izjavila je da sporazum omogućava suradnju s kolegama u Hrvatskoj u prilagođavanju statistike standardima Europske unije u čemu slovenski statističari imaju više iskustva.

Sporazum je potpisan za razdoblje od pet godina, a uključuje i suradnju u poslovnoj i socijalnoj statistici, nacionalnim računima, registrima i klasifikaciji metoda uzimanja uzoraka i prikazivanja podataka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙