FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 30. studenog

ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 30. studenog.
ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 30. studenog.

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) organizira prvi Kongres malih i srednjih poduzetnika pod nazivom "Budi svoj gospodar", a na temu poreznog i financijskog sustava te osnivanja i razvoja poduzeća. U radu kongresa, uz predstavnike poduzetnika i znanosti, očekuje se i sudjelovanje predstavnika hrvatske Vlade, a najavljeno je da će uvodni govor održati predsjednik Vlade Ivo Sanader. Kako su ranije najavili iz HUP-a kongres će okupiti 1.800 sudionika, a cilj je tog skupa promovirati poduzetnike i poduzetništvo kao vrijednosne kategorije te ukazati na značaj i snagu tog sektora gospodarstva. Najavili su također da će s Kongresa uputiti poruku, svojevrsnu deklaraciju o temeljnim vrijednostima poduzetništva. (12,00 sati, KD Vatroslava Lisinskog, Trg Stjepana Radića 4)

ZAGREB - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković i pomoćnik ravnatelja Hrvatskog stočarskog centra Ante Pezo održat će konferenciju za novinare na temu "Sustav kontrole kakvoće i prometa goveđih trupova i polovica na liniji klanja i u prometu". Od 1. prosinca ove godine, naime, svih 215 klaonica u Hrvatskoj dužne su uvesti sustav kontrole kakvoće i prometa, dok će se na prodajnim mjestima u mesnicama na konfekcionirano meso uvesti markice. Novim sustavom kontrole, očekuju u Ministarstvu, uvest će se red na tržištu stočarskih proizvoda, te djelovati na uklanjanje sivog tržišta (12,00 sati, Ministarstvo, Ulica grada Vukovara 78)

ZAGREB - Zajednica kulturnog turizma Hrvatske gospodarske komore (HGK) u suradnji s britanskim veleposlanstvom organizira seminar pod nazivom "Kako poboljšati turistički proizvod". Predavanja, koja su prvenstveno namijenjena djelatnicima turističkog sektora, održat će članovi Gospodarske komore Edinburgha. Na seminaru će, među ostalim, biti riječi o načinima razvoja kulturnog turizma, prekograničkoj suradnji u aktivnom turizmu te načinima korištenja fondova Europske unije. (9,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2)

ZAGREB - U organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK), a uz podršku Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, održat će se okrugli stol na temu "Clusteri - mogući model razvitka obrtništva". Clusteri predstavljaju prostorno koncentrirane i međusobno povezane gospodarske i ostale zainteresirane subjekte komplementarnih proizvodnji. Na okruglom će stolu tako biti riječi o ulozi i važnosti clustera za razvoj obrtništva, razvijanju clustera za potrebe turizma, i sl. (10,00 sati, HOK, Ilica 49)

ZAGREB - Zagrebačka tvrtka za savjetovanje Iktus organizira međunarodni seminar o nekretninama, čija je središnja tema "Europska suradnja u sektoru nekretnina, izazovni cilj za hrvatske poduzetnike". Seminar je dio zajedničkog nizozemsko-hrvatskog projekta na organizaciji tematskih okruglih stolova i drugih savjetovanja vezanih uz tržište nekretnina, s ciljem brže prilagodbe tog sektora u Hrvatskoj standardima Europske unije. (11,00 sati, Restoran Paviljon, Trg kralja Tomislava 22)

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u listopadu bilježi istu razinu proizvodnje kao u prethodnom mjesecu, dok je u usporedbi s industrijskom proizvodnjom iz listopada prošle godine veća za 2,0 posto. Ukupna industrijska proizvodnja u razdoblju od studenoga 2003. do listopada 2004. u usporedbi s istoimenom proizvodnjom iz razdoblja od studenoga 2002. do listopada 2003. veća je pak za 2,4 posto, podatci su iz desezoniranih vremenskih serija i trend ciklusa koje je objavio Državni zavod za statistiku. Statističari pritom napominju kako mjesečna industrijska proizvodnja, nakon relativno visokog rasta u prva četiri mjeseca ove godine, u sljedećim mjesecima bilježi kontinuirano mali rast ili stagnaciju.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙