FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za četvrtak, 25. studenoga

ZAGREB, 25. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 25. studenoga.
ZAGREB, 25. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 25. studenoga.

ZAGREB - U organizaciji Opće uprave za poljoprivredu i Odjela za tehničku pomoć Europske komisije, a na prijedlog hrvatskog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva održat će se seminar o pripremama za korištenje predpristupnog fonda Europske unije za poljoprivredu i ruralni razvoj SAPARD. SAPARD program je namijenjen državama kandidatima kao podrška strukturnim reformama poljoprivrednog sektora te mjerama usklađivanja s acquis-em Europske unije u tom području. Cilj seminara je okupiti ključne osobe koje će biti uključene u upravljanje i provedbu SAPARD programa, kao i buduće potencijalne korisnike sredstava iz tog fonda. Na seminaru će se prvenstveno raspravljati o koncepciji tog programa i zahtjevima koji se moraju ispuniti za njegovo korištenje. Uz predstavnike Ministarstva i Europske komisije, na seminaru će sudjelovati i predstavnici resornih ministarstava iz zemalja regije (9,00 sati, Hotel Panorama, Trg sportova 9)

ZAGREB - Hrvatska udruga hotelijera i restoratera (HUH) održat će svoj godišnji 8. kongres, na kojemu će se uz aktualnu problematiku razmatrati i glavna tema kongresa "Brending u hrvatskom hotelijerstvu". Kongres HUH-a održava se u zagrebačkom Hotelu Westin (bivši Opera) pod pokroviteljstvom hrvatske Vlade te uz pokroviteljstvo Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, a očekuje se više od 200 sudionika. Radni dio kongresa počet će skupštinom HUH-a (10 sati), u poslijepodnevnim je satima predviđen susret hotelijera s predstavnicima hrvatske Vlade na temu "Hrvatsko hotelijerstvo-trenutak za promjene" (15,00 sati), dok će se svečanost otvorenja kongresa održati u večernjim satima (20 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - U okviru posjeta izaslanstva Centralnog federalnog okruga Ruske Federacije Zagrebu i Hrvatskoj, u zajedničkoj organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK), Komore Zagreb i Grada Zagreb održat će se hrvatsko-ruski gospodarski forum, na kojem se očekuje sudjelovanje predstavnika 40-ak ruskih i 60-ak hrvatskih tvrtki. Predviđeni su i individualni razgovori gospodarstvenika o mogućoj suradnji, kooperaciji i drugim oblicima poslovnog povezivanja. (9,30 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5)

ZAGREB - Udruga računovodstvenih ureda Grada Zagreba i Zagrebačke županije najavit će na konferenciji za novinare prvi forum "Poduzetnici, računovođe, poreznici: Kako se pripremiti za ulazak u EU?". (10,00 sati, Gradska kavana, Trg bana Josipa Jelačića 9)

ZAGREB - Ukupna aktiva 39 poslovnih banaka u Hrvatskoj na kraju rujna ove godine iznosila je 221,9 milijardi kuna, što je za 8,73 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Dobit banaka prije oporezivanja pak za prvih devet mjeseci ove godine iznosila je 2,7 milijardi kuna, pokazuju privremeni nerevidirani podaci za poslovne banke koje je na svojim web stranicama objavila Hrvatska narodna banka. Pritom su dobit u poslovanju iskazale 34 banaka, dok je pet banaka zabilježilo gubitak, u ukupnom iznosu od 48,3 milijuna kuna. Više po polovice ukupne dobiti svih banaka u Hrvatskoj, točnije 54,5 posto ostvarile su dvije najveće banke. Tako je Zagrebačka banka iskazala dobit prije oporezivanja u iznosu od 931,6 milijuna kuna. Privredna banka Zagreb za devet je ovogodišnjih mjeseci pak zabilježila dobit prije oporezivanja u iznosu od 540,2 milijuna kuna.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙