FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počelo suđenje Krojfu

ŠIBENIK, 7. prosinca 2004. (Hina) - Čitanjem optužnice danas je, udevetom pokušaju, počela glavna rasprava u Općinskome sudu u Šibenikuprotiv Miljenka Žaje Krojfa, Siniše Šoše i Tončija Botice zbogkažnjiva djela ucjene, nakon što je po nalogu sudskog vijećaprvookrivljeni Krojf oko 13 sati priveden u sudnicu.
ŠIBENIK, 7. prosinca 2004. (Hina) - Čitanjem optužnice danas je, u devetom pokušaju, počela glavna rasprava u Općinskome sudu u Šibeniku protiv Miljenka Žaje Krojfa, Siniše Šoše i Tončija Botice zbog kažnjiva djela ucjene, nakon što je po nalogu sudskog vijeća prvookrivljeni Krojf oko 13 sati priveden u sudnicu.

Prije nego što je Krojf priveden, sudske vještakinje pregledale su svu trojicu okrivljenika i u iskazu utvrdile da su psihički i fizički sposobni pratiti tijek glavne rasprave. S obzirom na invalidnost prvookrivljenog, koji nema desnu potkoljenicu, liječnice su predložile da se tijekom rasprave prave češće stanke.

Predsjednica sudskog vijeća Maja Šupe nije prihvatila prigovor branitelja po službenoj dužnosti prvookrivljenoga Žaje - šibenskog odvjetnika Žarka Čogelje na iskaz sudskih vještakinja ni njegov zahtjev za nadvještačenjem. Sudsko vijeće nije prihvatilo ni zahtjev branitelja po službenoj dužnosti drugookrivljenoga Šoše - šibenskog odvjetnika Branka Baice da se rasprava odgodi kako bi detaljno proučio sudski spis koji ima više od 1000 stranica.

Odvjetnici Čogelja i Baica zatražili su nakon toga da ih Sud razriješi dužnosti branitelja po službenoj dužnosti, ali je sudsko vijeće i taj zahtjev odbilo.

Za čitanja optužnice branitelj Čogelja napustio je sudnicu, a nakon što je optužnica pročitana, to je učinio i branitelj Baica. Rasprava je nakon toga prekinuta jer je, kako je istaknula Maja Šupa, riječ o postupku u kojemu okrivljeni moraju imati branitelja tijekom cijelog suđenja.

Napomenula je da će o ponašanju odvjetnika Čogelje i Baice izvijestiti predsjednika Općinskog suda u Šibeniku i Odvjetničku komoru Republike Hrvatske.

Tijekom rasprave Miljenko Žaja Krojf nekoliko je puta tražio od predsjednice sudskog vijeća da prekine raspravu, ističući kako ima jake bolove te da ne može pratiti suđenje. Tražio je da ga Sud pošalje na liječenje, dodajući kako će nakon toga "redovito i disciplinirano" biti na ročištima.

Drugookrivljeni Šošo zatražio je od Suda u ime svih okrivljenika ukidanje pritvora u kojem su od 22. svibnja.

Optužnica tereti Žaju, Šošu i Boticu da su 21. svibnja ove godine u Rogoznici pokušali od Nenada Skejića ucjenom dobiti navodni dug od 180.000 američkih dolara, tražeći od njega da im da tri automobila i prijeteći mu da će ubiti njega i njegovu obitelj.

Predsjednica sudskog vijeća Maja Šupe novo je ročište najavila za sutra ujutro, do kada će biti imenovani novi branitelji po službenoj dužnosti.

Po službenoj dužnosti trećeokrivljenoga Boticu brani šibenska odvjetnica Vera Macura Bego.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙