FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nakon 15 minuta prekinuto suđenje za ubojstvo svećenika

ŠIBENIK, 30. studenog 2004. (Hina) - Za danas zakazano treće ročišteglavne rasprave u postupku koji se pred Županijskim sudom u Šibenikuvodi protiv Mate Ćurkovića (29) iz Suhača kod Sinja, optuženog zaubojstvo don Mije Stijepića iz Posedarja i pokušaj silovanjamaloljetnice iz Gaćeleza, prekinuto je nakon 15-ak minuta jer se oddevet pozvanih svjedoka odazvao samo jedan.
ŠIBENIK, 30. studenog 2004. (Hina) - Za danas zakazano treće ročište glavne rasprave u postupku koji se pred Županijskim sudom u Šibeniku vodi protiv Mate Ćurkovića (29) iz Suhača kod Sinja, optuženog za ubojstvo don Mije Stijepića iz Posedarja i pokušaj silovanja maloljetnice iz Gaćeleza, prekinuto je nakon 15-ak minuta jer se od devet pozvanih svjedoka odazvao samo jedan.

Raspravi nije bila nazočna ni sudska vještakinja Marija Definis Gojanović, liječnica iz Splita, koja je odsutnost opravdala službenim putovanjem u inozemstvo.

Odlukom Sudskog vijeća, kojim predsjeda sudac Dalibor Dukić, današnja je rasprava bila otvorena za javnost.

Svjedok obrane Mario Bašić iz Suhača rekao je u svom iskazu pred sudom kako Matu Ćurkovića poznaje iz djetinjstva jer su susjedi u Suhaču, te kako se optuženi po svom ponašanju nikad nije razlikovao od druge djece. Na pitanje predsjednika Sudskog vijeća kada je zadnji put vidio optuženog, svjedok je odgovorio da je to bilo ljeti 2003. ispred Ćurkovićeve kuće u Suhaču.

Rasprava će biti nastavljena sutra ispitivanjem novih svjedoka.

Mate Ćurković je u pritvoru šibenskog Okružnog zatvora od 9. prosinca prošle godine. Osim za ubojstvo don Mije Stijepića 21. lipnja 2003. na plaži kod Prosike u blizini Pirovca, optužnica ga tereti i za pokušaj silovanja maloljetne autostopistice iz Gaćeleza u vodičkom zaleđu tri dana kasnije.

Zbog uzimanja iskaza o pokušaju silovanja maloljetnice, prvo je ročište bilo zatvoreno za javnost.

Na traženje branitelja optuženog, zagrebačkog odvjetnika Mirka Batarela, Sudsko vijeće je 28. listopada odlučilo da rasprava u dijelu koji se odnosi na ubojstvo don Mije Stijepića bude javna, osim onih dijelova u kojim svjedoci budu izravno svjedočili o osobnom i emocionalnom životu ubijenog svećenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙