FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje vozaču optuženom za smrt majke šestero djece

SPLIT, 18. studenog 2004. (Hina) - Pred Vijećem za mladež Općinskogsuda u Splitu danas je počela glavna rasprava protiv KaštelaninaGorana Kalajžića (23) zbog izazivanja prometne nesreće u srpnju ovegodine u kojoj je smrtno stradala 39-godišnja Anita Dražin, majkašestero djece.
SPLIT, 18. studenog 2004. (Hina) - Pred Vijećem za mladež Općinskog suda u Splitu danas je počela glavna rasprava protiv Kaštelanina Gorana Kalajžića (23) zbog izazivanja prometne nesreće u srpnju ove godine u kojoj je smrtno stradala 39-godišnja Anita Dražin, majka šestero djece.

Kalajžić je na početku suđenja priznao krivnju te je rekao da je spreman snositi odgovornost za smrt Anite Dražin.

Optužnica ga tereti da je prometnu nesreću prouzročio vozeći kroz Kaštela neregistrirano i tehnički neispravno osobno vozilo "alfa", brzinom od čak 123 kilometra na sat, zbog čega je optužen za kažnjivo djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom iz umišljaja.

Kalajžićev odvjetnik Željko Gulišija izjavio je novinarima, nakon završetka današnje rasprave, kako je njegov branjenik priznao krivnju, te da pristaje na svaku kaznu koju mu sud bude odredio, uzimajući u obzir i olakotne i otegotne okolnosti.

Tragedija se dogodila 14. srpnja navečer na Cesti dr. Franje Tuđmana, kada je Kalajžić, koji ne posjeduje vozačku dozvolu, vozeći 123 kilometra na sat oborio pješakinju koja je, sa svoje dvoje djece, hodala uz rub kolnika. Od zadobivenih ozljeda nesretna je žena preminula na mjestu nesreće, dok su njezina djeca zadobila teške tjelesne ozljede.

Kalajžić je od tada u pritvoru, a optužnica je podignuta prije mjesec i pol dana. Suđenje se nastavlja sutra, kada će se, na traženje Kalajžićeva branitelja, ispitati njegov psihološki profil radi utvrđivanja na koji je način i u kojoj mjeri prometna nesreća utjecala na njegov psihofizički razvoj. Odvjetnik Gulišija očekuje kako će presuda biti donesena u ponedjeljak.

Vijećem za mladež Općinskog suda predsjeda sutkinja Marija Majić koja je prije dvadesetak dana na dvije i pol godine maloljetničkog zatvora osudila mladića iz Makarske, koji je u prometnoj nesreći usmrtio dvije šesnaestogodišnje učenice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙