FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pavle Bulj udaljen iz sudnice

SPLIT, 24. studenog 2004. (Hina) - U tijeku današnjeg suđenja rođacimaIvanu i Pavlu Bulju, optuženima za silovanje i ubojstvo malodobneAnđele Bešlić u ožujku 2002., Pavle Bulj je udaljen iz sudnice zbognepoštivanja suda.
SPLIT, 24. studenog 2004. (Hina) - U tijeku današnjeg suđenja rođacima Ivanu i Pavlu Bulju, optuženima za silovanje i ubojstvo malodobne Anđele Bešlić u ožujku 2002., Pavle Bulj je udaljen iz sudnice zbog nepoštivanja suda.

Suđenje je zatvoreno za javnost zbog malodobnosti žrtve.

Kako je nakon rasprave izvijestio predsjednik Vijeća sudac Zoran Matulović, Pavle Bulj je više puta upozoren da ne ometa red u sudnici te da se ne smije javljati za riječ bez odobrenja predsjednika Vijeća. Kad je pročitana odbijajuća odluku o njegovu podnesku za promjenu odvjetnika koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti, Pavle se unatoč upozorenju počeo smijati, pa je udaljen iz sudnice, kazao je Matulović.

Tijekom današnje rasprave ispitani su svjedoci Anita Bulj, u tazbinskim odnosima s prvooptuženim Ivanom Buljem, te poznanici optuženih Tihomir Križanović i Ljubo Pandža.

Svjedoci su ostali pri izjavama koje su dali istražnom sucu te su odgovorima na pitanja branitelja i članova Vijeća dali određena objašnjenja, kazao je sudac Matulović, najavivši da će se 15. prosinca odlučiti o nastavku glavne rasprave.

Rođaci Ivana i Pavla Bulja optuženi su da su 3. ožujka 2002. 17-godišnju Anđelu Bešlić na prijevaru i unatoč njezinu protivljenju, dok se vraćala kući s koncerta, uvukli u prvooptuženikov automobil i odvezli na Suhač, nekoliko stotina metara od kuće njezinih roditelja. Ondje su je silovali i, kako bi prikrili zločin, ubili je udarcima tupim predmetom po glavi, a tijelo bacili u jamu te ga prekrili suhim granjem i lišćem.

Tijelo nesretne 17-godišnjakinje pronađeno je nakon mjesec dana.

Ivan Bulj se nekoliko dana poslije sam prijavio policiji i priznao zločin, ali je u istrazi to zanijekao.

Njegov pokušaj alibija kako je te noći sa suprugom bio kod kumova oborili su svjedočenjem i supruga i kumovi.

Pavle Bulj tvrdi da nije kriv te da mu je sve namjestio rođak Ivan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙