FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zlatar- suđenje ubojici sina

ZLATAR, 29. studenog 2004. (Hina) - Na zlatarskom Županijskom sududanas je počelo suđenje Damiru Tuđi (66) iz Zaboka zbog ubojstva sinaErnesta (37) kojega je 5. srpnja ove godine u obiteljskoj kući uPavlovcu Zabočkom ubio nožem.
ZLATAR, 29. studenog 2004. (Hina) - Na zlatarskom Županijskom sudu danas je počelo suđenje Damiru Tuđi (66) iz Zaboka zbog ubojstva sina Ernesta (37) kojega je 5. srpnja ove godine u obiteljskoj kući u Pavlovcu Zabočkom ubio nožem.

Prema optužnici, koju je pročitala zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zlataru Jasmina Domagić, tom je tragičnom događaju prethodila svađa oca i sina, a Ernest je Damira dva puta udario u glavu. Umirovljeni službenik Damir Tuđa rekao je da se osjeća krivim za ubojstvo sina, no ne slaže se s pravnom kvalifikacijom optužbe.

Razmišljajući prošlih pet mjeseci u pritvoru o tome što se dogodilo, zaključio sam kako bi bilo bolje da se dogodilo obrnuto, da je sin ubio mene, a ne ja njega, izjavio je Damir Tuđa.

Na sudu je vještak za sudsku medicinu dr. Josip Čadež izjavio da je Ernest Tuđa umro nasilnom smrću nakon ranjavanja nožem, oštrice duge 16 centimetara, u predjelu lijevog prsišta nakon čega je iskrvario.

Budući da je u trenutku ubojstva otac Damir bio pijan, imao je nešto više od dva promila alkohola u krvi, sud je odlučio da se nad optuženikom provede psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdio stupanj njegove ubrojivosti. Suđenje se nastavlja sutra ispitivanjem svjedoka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙