FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

vijeće a nadzor tajnih službi donijelo zaključke o slučaju puljiz

ZAGREB,12. studenoga(Hina) - Vijeće za civilni nadzor sigurnosnihslužba usuglasilo je danas zaključke o predstavci novinarke HelenePuljiz, i poslalo ih saborskom Odboru za unutarnju politiku inacionalnu sigurnost, koji će ih razmotriti u utorak.
ZAGREB,12. studenoga(Hina) - Vijeće za civilni nadzor sigurnosnih služba usuglasilo je danas zaključke o predstavci novinarke Helene Puljiz, i poslalo ih saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, koji će ih razmotriti u utorak.

Kazao je to predsjednik Vijeća Vlatko Cvrtila nakon sjednice Vijeća, te dodao kako očekuje da će se Odbor o slučaju očitovati u roku od osam dana, kakva je do sada bila praksa.

Odbacio je ocjene dijela parlamentarne oporbe da je Vijeće u službi politike, a ne javnosti.

"To nije istina. Na pitanje Helene Puljiz kako može zaštititi svoja prava, uputili smo ju da podnese predstavku. Potom smo s njom razgovarali dva puta, obavili smo nadzor u POA-i i pregledali dokumente. Ako netko na temelju nekakvih svojih dojmova zaključuje da smo u funkciji politike onda stvarno nije u pravu", reko je Cvrtila.

Odbacio je i tvrdnje o namjernom odugovlačenju slučaja, ističući kako Vijeće obrađuje još desetak predstavki. Kazao je i kako nitko na Vijeće nije vršio politički pritisak, te da pritisaka nije bilo ni iz nadležnog odbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙