FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS/PGS prozvao HDZ zbog dodjele novca nezavisnim zastupnicima

ZAGREB,7. prosinca(Hina) - Saborski Klub zastupnika HNS/PGS-a optužioje danas vladajući HDZ da je dopunom Zakona o političkim strankama odprije nekoliko dana dokazao da je svoju istovjetnu odluku s početkagodine donio protuzakonito, samo da bi, kako tvrde, kupio nezavisnezastupnike.
ZAGREB,7. prosinca(Hina) - Saborski Klub zastupnika HNS/PGS-a optužio je danas vladajući HDZ da je dopunom Zakona o političkim strankama od prije nekoliko dana dokazao da je svoju istovjetnu odluku s početka godine donio protuzakonito, samo da bi, kako tvrde, kupio nezavisne zastupnike.

HNS-ovac Nikola Vuljanić je na konferenciji za novinare rekao da je saborski Odbor za Ustav početkom godine odlučio da se 250 tisuća kuna, osim političkim strankama, iz proračuna dodjeljuje i nezavisnim zastupnicima i da je predsjednik tog Odbora, HDZ-ovac Dražen Bošnjaković tada tvrdio da je ta odluka donesena u skladu sa Zakonom.

Navodeći da je prije nekoliko dana taj Odbor u proceduru uputio dopunu Zakona o političkim strankama, po kojom se nezavisnim zastupnicima omogućuje milijun kuna za četverogodišnji mandat, Vuljanić je ocijenio da je odluka s početka godine donesena mimo zakona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙