FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor o Žužulu: oporba žestoko napadala, HDZ-ovci jednako branili

ZAGREB,26. studenoga 2004.(Hina) - Saborski zastupnici okončali su učetvrtak kasno navečer raspravu o povjerenju šefu diplomacije MiomiruŽužulu ostavši na polaznim pozicijama - oporbeni su, iako svjesni daga ne mogu srušiti, žestoko napadali Žužula, HDZ-ovci ga istom mjerombranili, prozivajući kolege da Hrvatski sabor pretvaraju u sudnicu.
ZAGREB,26. studenoga 2004.(Hina) - Saborski zastupnici okončali su u četvrtak kasno navečer raspravu o povjerenju šefu diplomacije Miomiru Žužulu ostavši na polaznim pozicijama - oporbeni su, iako svjesni da ga ne mogu srušiti, žestoko napadali Žužula, HDZ-ovci ga istom mjerom branili, prozivajući kolege da Hrvatski sabor pretvaraju u sudnicu.

HDZ-ovci su kolegama iz oporbe zamjerili što ignoriraju nalaze Državnog odvjetništva i Državne revizije koji idu u prilog Žužulu, što svoje optužbe temelje isključivo na tvrdnjama iz medija.

Prozivali su ih i jer su se, kao vlast, oglušili na upozorenja da su neki njihovi visoki dužnosnici bili u sukobu interesa, spominjali su im dužnosnike koji su u vlasti ostali unatoč sudskim presudama protiv njih, kao i 'HNS-ove poduzetnike',

HNS-ovac Srećko Ferenčak tvrdio je pak kako će svatko tko bude glasovao za Žužula zapravo glasovati za laž. Izjavio je kako nije realno da netko tko je na državnoj plaći u samo nekoliko godina kupi prekrasne stanove u Zagrebu, kuću u Washingtonu.

Doimate mi se umornim, što je, vjerojatno, posljedica toga što ste morali rušiti bespravno sagrađenu trokatnicu u Zagrebu, uzvratila mu je Zdenka Babić Petričević (HDZ) na spominjanje imovine.

I Damir Kajin (IDS) kaže da bode u oči kako je Žužul stjecao imovinu, iako mu se, dodaje, ne može reći da je bio loš ministar.

Zahtjev za Žužulovu smjenu inicirali su SDP, HNS i HSS tereteći Žužula za aferu Imostroj, sukob interesa, primanje mita.

Oporbi za ministrovu smjenu treba 77 zastupničkih glasova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙