FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor raspravlja o prijedlogu izglasavanja nepovjerenja Žužulu

ZAGREB,25. studenog 2004.(Hina) - Predsjednica HNS-a Vesna Pusić kazalaje danas kako izvješća Državnog odvjetništva i Državnog ureda zareviziju nisu relevantna za saborsku raspravu o prijedloguizglasavanja nepovjerenja ministru vanjskih poslova Miomiru Žužulu.
ZAGREB,25. studenog 2004.(Hina) - Predsjednica HNS-a Vesna Pusić kazala je danas kako izvješća Državnog odvjetništva i Državnog ureda za reviziju nisu relevantna za saborsku raspravu o prijedlogu izglasavanja nepovjerenja ministru vanjskih poslova Miomiru Žužulu.

Dodala je da Sabor mora utvrditi je li Žužul, nakon svojih postupaka i opetovanog javnog iznošenja neistina i dalje sposoban obnašati svoju dužnost.

Obrazlažući Saboru prijedlog triju oporbenih klubova - SDP-a, HNS-a i HSS-a da se Žužulu izglasa nepovjerenje zbog navodne upletenosti u 'aferu Imostroj', Pusić je ponovila da je Žužul u nekoliko navrata iznosio neistine o poslovanju tvrtke "MTS", u vlasništvu njegove supruge.

"Ministar je opetovano tvrdio da nije istina da je tvrtka njegove supruge primala uplate od tvrtke u vlasništvu Žužulova rođaka Ivana Karina, koji je i vlasnik 'Imostroja', a čija je dugovanja prema državi Vlada otpisala, da bi se poslije u javnosti pojavili bankovni izvatci s transakcijama između dviju tvrtki", navela je Pusić.

Podsjetila je da je Žužul naknadno u više navrata mijenjao svoj iskaz, što, kaže, čini nevjerodostojnim njega osobno, a u pitanje dovodi vjerodostojnost države u kojoj obnaša dužnost ministra vanjskih poslova i pregovarača o ulasku Hrvatske u EU.

"Ministrove iskaze Vlada je nazvala lapsusom. Laž smo, zbog političke korektnosti, pristali nazivati iznošenjem neistine, ali nećemo valjda otići i korak dalje pa neistinu nazivati lapsusom. To bi ipak bilo malo previše", rekla je Pusić.

Izvješća Državnog odvjetništva i Ureda za reviziju, po kojima u slučaju 'Imostroj' nije bilo kaznenih djela, Pusić je ocijenila irelevantnima za saborsku raspravu.

"No, ta izvješća donose neke zanimljive informacije. Pokazuju i da Ministarstvo financija u dosadašnjoj praksi nije otpisalo porezni dug ni jednoj od 962 tvrtke-dužnika, koje su također u stečaju, s radnicima na cesti, koji, jednako kao i oni u 'Imostroju', ne dobijaju plaću", upozorila je Pusić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙