FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba "Svijet bez granica"

ZAGREB, 6. prosinca 2004. (Hina) - Izložba fotografija pod nazivom"Svijet bez granica", u organizaciji T-Mobilea i Instituta zasuvremenu umjetnost, otvorena je večeras u Gliptoteci HAZU-a.
ZAGREB, 6. prosinca 2004. (Hina) - Izložba fotografija pod nazivom "Svijet bez granica", u organizaciji T-Mobilea i Instituta za suvremenu umjetnost, otvorena je večeras u Gliptoteci HAZU-a.

Ovo je drugi takav projekt u Hrvatskoj, a na natječaj se prijavilo 270 umjetnika, dvostruko više nego prošle godine.

Od velikog broja radova najrazličitije tematike nagrađeno je 19 autora od kojih je svaki dobio nagradu u vrijednosti od 7500 kuna.

Prilikom pokretanja i realizacije ovoga projekta organizatori su nastojali dati potporu hrvatskim umjetnicima pa su umjetnici ove godine svoju kreativnost iskazivali na temu "Svijet bez granica". Koncept projekta isti je kao i prošlogodišnji, no, uz klasični medij fotografije, na ovogodišnjem natječaju bili su i radovi nastali u proširenom mediju fotografije (fotografika, fotokolaž, fotoinstalacija, intervencije na fotografiji).

Od ukupnog broja nagrađenih radova samo su tri rada iz Zagreba, dok ostali radovi dolaze iz drugih hrvatskih gradova. Kao i prošle godine, izložba je dosad gostovala u osam hrvatskih gradova a zagrebačka izložba joj je posljednja stanica.

Među nagrađenim autorima su - Stanko Abađić, Ervin Babić, Tomislav Brajnović, Maja Cipek, Darija Dolanski Majdak, Alen Floričić, Žarko Jurić, Zvonimir Kalinić, Davor Krilić, Sven Stilinović, Mladen Šarić, Leo Vukelić i drugi.

Nagrađeni radovi, prema odluci organizatora, donirani su Muzeju grada Rijeke. Radove će nakon izložbe, koja će trajati do 19. prosinca, preuzeti ravnatelj toga muzeja Ervin Dubrović.

Prošle godine nagrađeni radovi donirani su Galeriji umjetnina Slavonskog Broda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙