FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Križevci - otvorena izložba Jelke Struppi Wolkensperg

KRIŽEVCI, 22. studenog 2004. (Hina) - U Likovnoj galeriji Gradskogmuzeja u Križevcima večeras je otvorena retrospektiovna izložba crtežai ulja na platnu slikarice Jelke Struppi Wolkensperg (1872-1946).
KRIŽEVCI, 22. studenog 2004. (Hina) - U Likovnoj galeriji Gradskog muzeja u Križevcima večeras je otvorena retrospektiovna izložba crteža i ulja na platnu slikarice Jelke Struppi Wolkensperg (1872-1946).

Izloženo je 13 portreta u ulju i crteža iz fundusa Gradskog muzeja, te četiri mrtve prirode iz privatnih zbirki.

Na otvorenju je predstavljen i katalog, zapravo prigodna knjižica autora Zorana Homena, slikara i ravnatelja križevačkoga Gradskog muzeja.

Jelka Struppi Wolkensperg, rođena Križevčanka, bila je gluhonijema, a diplomirala je slikarstvo na Ženskoj likovnoj akademiji u Muenchenu godine 1896. Njezine slike mogu se vidjeti u galerijama u Beču, Londonu, Salzburgu, Amsterdamu, Kairu, Zagrebu i ostalim gradovima u kojima je izlagala od godine 1898. do 1937., a ima ih i u privatnim zbirkama.

Večerašnja retrospektivna izložba Jelke Struppi Wolkensperg u Križevcima, koju je otvorio gradonačelnik Branko Hrg, spomen je na tu križevačku umjetnicu uz 132. obljetnicu njezina rođenja i 58. godišnjicu smrti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙