FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba fotografija Nikole Šolića "Brzo okidanje"

ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Izložba fotografija Nikole Šolića,treća u nizu "Brzo okidanje" Klovićevih dvora, otvorena je večeras uKuli Lotrščak u Zagrebu.
ZAGREB, 24. studenog 2004. (Hina) - Izložba fotografija Nikole Šolića, treća u nizu "Brzo okidanje" Klovićevih dvora, otvorena je večeras u Kuli Lotrščak u Zagrebu.

Na tri etaže kule Lotrščak izloženo je pedesetak Šolićevih fotografija koje su snimljene u Hrvatskoj i susjednim zemljama, na Bliskom istoku i u Africi.

Također, na ovećem platnu u jednoj od dvorana vrti se digitalna projekcija nekoliko stotina fotografije iz Sierra Leonea, Izraela i Palestine, Kurdistana i Iraka, te osoba iz svijeta politike i sporta od Tuđmana do Kurnjikove.

Izložbu, koja će biti otvorena do 12. prosinca, postavila je Marina Viculin.

Izložbe traju kratko, i uz minimalnu reprezentativnost teže maksimalnoj informativnosti, kaže se popratnom letku galerije Klovićevi dvori.

"Snapshot" (Brzo okidanje) označava bitno drukčiji kustoski pristup. Za razliku od velikih retrospektivnih izložbi, ovdje je na djelu brzi odabir i brza izmjena, jer je brzina bliža esenciji fotografije, kaže se u popratnom letku izložbe.

Nikola Šolić (Hrvatska Kostajnica, 1957.) od ranih je devedestih godina ugovorom vezan za jednu od najvećih svjetskih novinskih agencija Reuters.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙