FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dva izgreda u Savudrijskoj vali

SAVUDRIJA, 6. prosinca 2004. (Hina) - Na potezu između Savudrije italijanskog grada Lignana, dvije milje unutar hrvatskih teritorijalnihvoda, u ranim jutarnjim satima talijanska ribarica iz mjesta MaranoLagunare kod Lignana harpunom je uništila mreže ribaru iz FuntaneArnestu Grgeti koji je lovio na toj poziciji, doznaje se odpotpredsjednika Ceha ribara Bujštine Danila Latina.
SAVUDRIJA, 6. prosinca 2004. (Hina) - Na potezu između Savudrije i talijanskog grada Lignana, dvije milje unutar hrvatskih teritorijalnih voda, u ranim jutarnjim satima talijanska ribarica iz mjesta Marano Lagunare kod Lignana harpunom je uništila mreže ribaru iz Funtane Arnestu Grgeti koji je lovio na toj poziciji, doznaje se od potpredsjednika Ceha ribara Bujštine Danila Latina.

On je također izvijestio novinare kako je danas u 15,50 sati na dvije milje južnije od crte razgraničenja u Savudrijskoj vali, unutar hrvatskih teritorijalnih voda, slovensko policijsko plovilo napravilo širok krug i nakon te provokacije vratilo se u slovensko more.

Glasnogovornik PU istarske Robert Pavleković potvrdio je događaj koji se u poslijepodnevnim satima dogodio u Savudrijskoj vali, međutim nije imao saznanja o incidentu koji je izazvala jutros talijanska ribarica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙