FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mikšić s istarskim ribarima u Savudrijskoj vali

SAVUDRIJA,23. studenoga(Hina) - Obilaskom Savudrijske vale i razgovoroms ribarima Boris Mikšić danas je počeo trodnevni posjet Istarskojžupaniji, a time i svoju neslužbenu predizbornu kampanju.
SAVUDRIJA,23. studenoga(Hina) - Obilaskom Savudrijske vale i razgovorom s ribarima Boris Mikšić danas je počeo trodnevni posjet Istarskoj županiji, a time i svoju neslužbenu predizbornu kampanju.

Mikšić je danas, u pratnji članova izbornog stožera, na brodici "Bukva" lokalnog ribara Prima Ossicha obišao Savudrijsku valu te je tom prigodom istaknuo kako je razgraničenje na moru jedan od gorućih problema između Hrvatske i Slovenije te da je taj problem još prije pet godina trebalo riješiti međunarodnom arbitražom.

Moramo se čvrsto postaviti u otvorenim pitanjima sa Slovenijom, pritom reći koji su naši interesi i nikako ne popuštati pritiscima jer je riječ o hrvatskom teritoriju, bez obzira na Europsku uniju, naglasio je Mikšić. Dodao je kako je svaki pedalj hrvatskog teritorija važan te kako bi granice trebale biti ondje gdje su bile u bivšoj Jugoslaviji, od ušća rijeke Dragonje linijom 318 po sredini zaljeva.

U izjavi za novinare Mikšić, kao poduzetnik čije proizvode, posebice na području ekološke zaštite od korozije, kako je rekao, koriste mnoge svjetske kompanije, izjavio je da Hrvatska ima veliku perspektivu te da može postati ekološkom oazom, poglavito Istra koja, po njegovoj ocijeni, ima velik potencijal koji treba po svijetu promovirati.

Mikšić je zatim izjavio da će se, ako bude izabran za predsjednika, boriti protiv korupcije što je, po njemu, posebno aktualno nakon afere Žužul.

Također je izjavio kako bez ičije pomoći i sponzora financira svoju kampanju.

"Svojim primjerom želim pokazati da postoje i pošteni političari koji žele uložiti, a ne samo uzeti", poručio je Mikšić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙