FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush planira smjenu ministra financija

NEW YORK, 6. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Američki predsjednikGeorge W. Bush planira smijeniti Johna Snowa s mjesta ministrafinancija, a mogući nasljednik je Andrew Card, trenutno šef osoblja uBijeloj kući, izvijestio je u ponedjeljak The New York Times.
NEW YORK, 6. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik George W. Bush planira smijeniti Johna Snowa s mjesta ministra financija, a mogući nasljednik je Andrew Card, trenutno šef osoblja u Bijeloj kući, izvijestio je u ponedjeljak The New York Times.

Konačna odluka o smjeni Snowa bit će donesena čim se imenuje njegov nasljednik, rekao je jedan savjetnik u Bijeloj kući za taj list, no nije jasno je li Bush već odlučio ili tek treba odlučiti o njegovoj smjeni.

Osim Carda, mogući kandidati na čelu ministarstva financija su bivši senator Phil Gramm te pravnik i ulagač Gerald Parsky, republikanci s vezama u Bijeloj kući.

Očekivanja da će Snow opstati u Bushovom kabinetu još najmanje pola godine ubrzano su smanjena kako je ojačalo uvjerenje da će on morati brže otići. Snow je sam prošloga tjedna izjavio da je svaka rasprava o tome ostaje li na svojoj funkciji stvar odluke njega i predsjednika Busha.

Snow, 65-godišnjak, sjeo je na čelo ministarstva početkom 2003. zamijenivši Paula O'Neilla, koji je ljutito odstupio zbog sukoba s Bijelom kućom oko poreznih rasterećenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙