FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Darovnice Nizozemske za unapređenje upravljanja javnim financijama

ZAGREB, 26. studenog 2004. (Hina) - Kraljevina Nizozemska sa dvije ćedarovnice, svaka u iznosu po 30 tisuća eura, pomoći unapređenjusustava upravljanja javnim financijama, a sporazum o tim darovnicamadanas su u Ministarstvu financija potpisali ministar Ivan Šuker inizozemski veleposlanik u Hrvatskoj Lionel Veera.
ZAGREB, 26. studenog 2004. (Hina) - Kraljevina Nizozemska sa dvije će darovnice, svaka u iznosu po 30 tisuća eura, pomoći unapređenju sustava upravljanja javnim financijama, a sporazum o tim darovnicama danas su u Ministarstvu financija potpisali ministar Ivan Šuker i nizozemski veleposlanik u Hrvatskoj Lionel Veera.

Riječ je o sporazumima o darovnicama za izradu Studije racionalizacije informacijskog sustava za financijsko upravljanje, te izradu Strategije izgradnje jedinstvenog informacijskog sustava upravljanja javnim financijama.

Ciljevi tih projekata su, uz ostalo, uspostava računovodstvenog načela "nastanka događaja" kod svih proračunskih korisnika, ukidanje individualnih računa proračunskih korisnika, odnosno njihovo integriranje u novčani račun Državne riznice, izgradnja efikasnog sustava internih kontrola, osiguranje poslovnih podataka u realnom vremenu, itd.

Dvije su darovnice odobrene izravno Državnoj rizinici, a sredstva su osigurana iz posebnog fonda razvojnih sredstava namijenjenih zemljama Konstituence Nizozemske (Hrvatska je jedna od 12 zemalja članica) pri Svjetskoj banci i MMF-u.

Uspješnost tih dvaju projekata osigurat će i buduću sve veću potporu Nizozemske i drugim projektima, naglasio je ministar Šuker. Razgovara se, dodao je, i o osnivanju posebnog nizozemskog fonda darovnica namijenjenog samo Hrvatskoj.

Pozdravljajući potpisivanje Sporazuma, nizozemski veleposlanik Veera nada se da će on biti početna točka za daljnju suradnju i pomoći u izgradnji kapaciteta i pružanju tehničke pomoći, te pomoći što bržem priključenju Hrvatske EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙