FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GRABAR-KITAROVIĆ NA KONFERENCIJI O EUROPSKIM VRIJEDNOSTIMA

ZAGREB, 4. prosinca 2004. (Hina) - Ministrica europskih integracijaKolinda Grabar-Kitarović sudjeluje u subotu u Rotterdamu nakonferenciji o europskim vrijednostima koju je iniciralo nizozemskopredsjedništvo Europske unije, potvrdila je glasnogovornicaMinistarstva europskih integracija Ivana Crnić.
ZAGREB, 4. prosinca 2004. (Hina) - Ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sudjeluje u subotu u Rotterdamu na konferenciji o europskim vrijednostima koju je iniciralo nizozemsko predsjedništvo Europske unije, potvrdila je glasnogovornica Ministarstva europskih integracija Ivana Crnić.

Konferencija pod naslovom "Europa. Lijepa ideja?" posljednja je u nizu konferencija na kojima ugledni europski znanstvenici i osobe iz političkog života raspravljaju o temeljnim vrijednostima Europske unije i o tome što te vrijednosti znače za njezine građane, kazala je za Hinu Ivana Crnić.

Intelektualni summit okupio je više od 200 sudionika iz 25 zemalja članica Europske unije i četiri kandidatske zemlje (Bugarska, Rumunjska, Turska i Hrvatska), kazala je.

Prema njezinim riječima, sudionici raspravljaju o tome što znači biti europski građanin, o europskoj kulturi i obrazovanju, europskim vrijednostima i budućnosti Europe.

Među govornicima na konferenciji su nizozemski ministar za europska pitanja Atzo Nicolai, predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso i nizozemski premijer Jan Peter Balkenende, koji će o rezultatima konferencije izvijestiti šefove država ili vlada Europske unije.

Konferenciju je organizirao Institut Nexus iz Tilburga, neovisna neprofitna zaklada osnovana 1994. godine radi poticanja rasprave o europskom kulturnom nasljeđu u socijalnom, filozofskom i umjetničkom kontekstu. Sponzori konferencije su nizozemska vlada i Europska komisija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙