FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drnovšek pozdravlja Mesićevu ideju o trilateralnom sastanku

LJUBLJANA,3. prosinca(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšekslaže se s idejom o zajedničkom sastanku predsjednika Italije,Slovenije i Hrvatske na kojemu bi zaključili rasprave o 1. i 2.svjetskom ratu i poslali poruku mira i suradnje, o čemu je prilikomsvog posjetu Rimu u srijedu govorio hrvatski predsjednik Stipe Mesić.
LJUBLJANA,3. prosinca(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšek slaže se s idejom o zajedničkom sastanku predsjednika Italije, Slovenije i Hrvatske na kojemu bi zaključili rasprave o 1. i 2. svjetskom ratu i poslali poruku mira i suradnje, o čemu je prilikom svog posjetu Rimu u srijedu govorio hrvatski predsjednik Stipe Mesić.

Kako je u petak, pozivajući se na njegov kabinet, javila slovenska agencija STA, Drnovšek pozdravlja zamisao o trilateralnom sastanku i očekuje službeni prijedlog.

Predsjednik Mesić u srijedu je nakon sastanka s talijanskim predsjednikom Carlom Azegliom Ciampijem izjavio da su razgovarali o inicijativi da se na Brijunima u proljeće održi sastanak predsjednika triju država te pošalje poruka mira i suradnje.

Tršćanski list na slovenskom jeziku "Primorski dnevnik" u četvrtak je sugerirao da slovenska strana o sastanku nije bila obaviještena, te podsjetio da je raniju ideju bivšeg slovenskog predsjednika Milana Kučana o "činu pomirenja" talijanska strana dovodila u pitanje zbog neslaganja da u simbolički sastanak, kojim bi se stavila točka na povijesno breme u odnosima triju naroda u prošlom stoljeću, bude uključen i posjet mjestima trpljenja Slovenaca i Hrvata u vrijeme talijanskog fašizma, poput logora na Rabu ili tršćanskog logora Rižarna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙