FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drnovšek za susret predsjednika Slovenije, Italije i Hrvatske

LJUBLJANA,3. prosinca 2004.(Hina) - Slovenski predsjednik JanezDrnovšek smatra da je dobrodošla svaka dobronamjerna inicijativa koja pomaže da Slovenci, Talijani i Hrvati ubuduće surađuju i djelujuu suživotu bez opterećenja, navodi se u petak objavljenom priopćenjuiz ureda slovenskog predsjednika. Kako se navodi u priopćenju,slovenski predsjednik nije upoznat s inicijativom hrvatskogpredsjednika Stjepana Mesića o sastanku predsjednika Italije,Slovenije i Hrvatske, koju je iznio na nedavno održanom sastanku stalijanskim predsjednikom Azegliom Ciampijem.
LJUBLJANA,3. prosinca 2004.(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšek smatra da je dobrodošla svaka dobronamjerna inicijativa koja pomaže da Slovenci, Talijani i Hrvati ubuduće surađuju i djeluju u suživotu bez opterećenja, navodi se u petak objavljenom priopćenju iz ureda slovenskog predsjednika. Kako se navodi u priopćenju, slovenski predsjednik nije upoznat s inicijativom hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića o sastanku predsjednika Italije, Slovenije i Hrvatske, koju je iznio na nedavno održanom sastanku s talijanskim predsjednikom Azegliom Ciampijem.

Dodaje se da je predsjednik Drnovšek međutim upoznat s prijedlogom talijanskog predsjednika Ciampija da se predsjednici triju država iduće godine "na odgovarajući način i na odgovarajućim mjestima poklone žrtvama nerazumljivog etničkog nasilja koje je u proteklom stoljeću opterećivalo odnose između Slovenaca, Talijana i Hrvata".

Drnovšek je, navodi se u priopćenju za javnost, pozitivno odgovorio na inicijativu talijanskog predsjednika i predložio "da se prije takvog simboličkog čina trojice predsjednika o svim aspektima, prijedlozima, lokacijama i modalitetima postignu prethodni dogovori na odgovarajućoj diplomatskoj razini".

"Predsjednik Republike Slovenije smatra da je dobrodošla svaka dobronamjerna inicijativa između triju država, od kojih su dvije već članice Europske unije, a treća kandidatkinja za članstvo - koja će pridonijeti da Slovenci, Talijani i Hrvati - nakon povijesnih trauma s kojima su se suočavali u prošlom stoljeću - mogu ubuduće surađivati i djelovati u suživotu bez opterećenja", navodi se u priopćenju slovenskog predsjednika Janeza Drnovšeka.

(Hina) xfl ybs

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙