FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nafta Lendava u prisilnu nagodbu uz protivljenje JANAF-a

MURSKA SOBOTA, 22. studenog 2004. (Hina) - Na okružnom sudu u MurskojSoboti (Slovenija) u ponedjeljak je završen postupak prisilne nagodbeu vezi sa dugovima "Nafte Lendava", uz protivljenje predstavnikahrvatske tvrtke Jadranskog naftovoda (JANAF) kojoj lendavsko poduzećeduguje 30 milijuna dolara. (Hina) xfl yds
MURSKA SOBOTA, 22. studenog 2004. (Hina) - Na okružnom sudu u Murskoj Soboti (Slovenija) u ponedjeljak je završen postupak prisilne nagodbe u vezi sa dugovima "Nafte Lendava", uz protivljenje predstavnika hrvatske tvrtke Jadranskog naftovoda (JANAF) kojoj lendavsko poduzeće duguje 30 milijuna dolara.

Predstavnik JANAF-a glasovao je protiv, ali su četiri predstavnika slovenskih poduzeća glasovala za prisilnu nagodbu od koje se očekuje da bi Nafti trebala pružiti priliku za konsolidaciju i daljnje poslovanje.

Sud je prije toga odbacio zahtjev JANAF-a da se postupak prisilne nagodbe zaustavi.

Nafta Lendava je pristala da se njeno dugovanje prema slovenskim tvrtkama pretvori u vlasnički udio, dok je JANAF-u koji je zatražio isto kako bi zaštitio svoje potraživanje ponuđena isplata 20 posto dugovanja na rok od dvije godine, što je i bio glavni razlog spora u dosadašnjem postupku.

Na slovenske tvrtke, koje su u pretežitom državnom vlasništvu otpada otprilike dvije trećine ukupnog duga Nafte, a na JANAF, koji ima pravo žalbe na odluku suda, jedna trećina.

Dugovanje prema JANAF-u nastalo je na osnovi dugoročnog ugovora o isporuci nafte Jadranskim naftovodom za jedinu slovensku rafineriju koja je u međuvremenu ugašena. Razvrgnut je i ugovor o isporuci nafte, ali je arbitraža potvrdila prije nastala potraživanja.

(Hina) xfl yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙