FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnik preminuo u komori za omamljivanje svinja

ČAKOVEC, 3. prosinca 2004. (Hina) - U komori za omamljivanje svinjačakovečke mesne industrije "Vajda" d.d. jutros je, najvjerojatnije odtrovanja plinom, umro radnik Stjepan Posavec iz Nedelišća.
ČAKOVEC, 3. prosinca 2004. (Hina) - U komori za omamljivanje svinja čakovečke mesne industrije "Vajda" d.d. jutros je, najvjerojatnije od trovanja plinom, umro radnik Stjepan Posavec iz Nedelišća.

Međimurska policija primila je poziv Hitne medicinske pomoći da su na Odjel dovezene dvije osobe iz mesne industrije "Vajda" sa simptomima trovanja plinom, od kojih je jedna preminula. Kako se navodi u policijskom izvješću, riječ je o smrti prouzročenoj u komori za omamljivanje svinja.

Posavec je stradao pokušavajući otkloniti kvar na komori u kojoj se uspavljuju svinje. Kao najvjerojatniji razlog njegove smrti navodi se trovanje plinom.

U Upravi čakovečke "Vajde" d.d. potvrđeno je da je riječ o 51-godišnjem Stjepanu Posavcu iz Nedelišća. U pokušaju pružanja pomoći unesrećenom Posavcu nastradao je i radnik Mladen Šafarić (37), koji je zbrinut u čakovečkoj bolnici i izvan je životne opasnosti.

Na teren su, uz policiju, izišli i djelatnici Državnog inspektorata zaduženi za zaštitu na radu. Obdukcija tijela Stjepana Posavca zakazana je za danas poslijepodne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙