FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAVJETOVANJE OBRTNIKA O NOVIM PROPISIMA

CRIKVENICA, 22. studenog 2004. (Hina) - U organizaciji Hrvatskeobrtničke komore (HOK) u Crikvenici je danas počelo dvodnevnosavjetovanje "Novi propisi", na kojemu će se oko 180 sudionika -obrtnika i djelatnika obrtničkih komora upoznati s novim propisima,izmjenama i dopunama zakona koji se odnose na njihov rad te o njihovojpraktičnoj primjeni.
CRIKVENICA, 22. studenog 2004. (Hina) - U organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK) u Crikvenici je danas počelo dvodnevno savjetovanje "Novi propisi", na kojemu će se oko 180 sudionika - obrtnika i djelatnika obrtničkih komora upoznati s novim propisima, izmjenama i dopunama zakona koji se odnose na njihov rad te o njihovoj praktičnoj primjeni.

Predstavnici mjerodavnih ministarstava i HOK-a izlagat će o zaštiti na radu, zaštiti okoliša, prepoznavanju novih kvalifikacija, o pristupu Europskoj uniji i pripremi projekata koje će financirati Unija, osnivanju centara za mirenje te o novinama u poreznom sustavu - porezu na dohodak, porezu na dobit i obveznim doprinosima.

U prvom dijelu savjetovanja danas su održana predavanja o zaštiti na radu i zaštiti okoliša u sklopu prilagodbe strandardima Europske unije.

Predstavnici Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Državnog inspektorata izlagali su o obvezama zaštite na radu i polaganju propisanih ispita te o okolnostima u kojima su obrtnici oslobođeni od pristupanja tim ispitima.

U postupku prilagodbe hrvatskog zakonodavstva europskom jest i donošenje novih propisa u području zaštite okoliša. O uvjetima koje će u tom području morati ispuniti obrtnici govorili su predstavnici Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙