FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Naslov

ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska ljekarnička komora (HLJK)izvijestila je danas da je protiv vlasnice drogerije i predsjedniceUdruge "Magistra justicia" Branke Crnošije pokrenula postupak predPovjerenstvom za etiku i deonotologiju zbog "niza neistina i teškihoptužbi" koje je iznosila protiv HLJK-a i Ministarstva zdravstva isocijalne skrbi.
ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska ljekarnička komora (HLJK) izvijestila je danas da je protiv vlasnice drogerije i predsjednice Udruge "Magistra justicia" Branke Crnošije pokrenula postupak pred Povjerenstvom za etiku i deonotologiju zbog "niza neistina i teških optužbi" koje je iznosila protiv HLJK-a i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Povjerenica HLJK-a Katica Vugrinčić Tomičić u pismu ministru zdravstva Andriji Hebrangu ističe da HLJK raspolaže podacima i dokumentima o već ranije provedenom inspekcijskom nadzoru u Crnošijinoj ljekarni pri kojem su pronađeni značajni propusti u radu.

Također navodi da je Etičko povjerenstvo HLJK-a uputilo prijavu protiv Crnošije Stegovnom sudu jer Komora ne želi štititi ničije poduzetništvo i kapital koji šteti ugledu struke i ugrožava zdravlje ljudi.

"HLJK daje podršku Vašim pravilnim postupcima uvođenja reda u ljekarništvo, a posebno u ovom slučaju kada je utvrđeno da ista osoba koja je javno protestira zbog navodnih nezakonitosti rada Ministarstva i Komore istovremeno grubo krši propise i sramoti hrvatsko ljekarništvo", kaže se u pismu.

Crnošija u subotu nije dopustila inspekciji Ministarstva zdravstva da obavi nadzor poslovanja u njezinoj drogeriji na Laništu, pa je inspekcija to učinila tek uz pomoć policije i naloga istražnog suca.

Inspekcija je pronašla stotinjak lijekova koje Crnošija nije smjela prodavati u svojoj drogeriji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙