FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić o puštanju Čermaka i Markača iz haaškog pritvora

DUBROVNIK, 3. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik StjepanMesić komentirajući danas puštanje hrvatskih generala Ivana Čermaka iMladena Markača iz pritvora haaškog suda kako bi suđenje čekali naslobodi, istaknuo je da je ta odluka očekivana.
DUBROVNIK, 3. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić komentirajući danas puštanje hrvatskih generala Ivana Čermaka i Mladena Markača iz pritvora haaškog suda kako bi suđenje čekali na slobodi, istaknuo je da je ta odluka očekivana.

"Oni (Markač i Čermak) su se odazvali pozivu haaškog tribunala, nisu ni jednom gestom, bilo čime dovodili u pitanje haaški tribunal i njegovu kompetenciju, dakle priznali su tu instituciju i bilo je sasvim logično da se oni brane sa slobode", izjavio je Predsjednik u Dubrovniku gdje je nazočio otvaranju 33. Opće skupštine Europskih olimpijskih odbora (EOO).

Osvrnuvši se na zahtjev Republike Hrvatske upućen međunarodnoj zajednici za pomoć u rješavanju slučaja haaškog optuženika generala Ante Gotovine, predsjednik Mesić je rekao: "Polazimo od toga da je on (Gotovina) zaslužan za obranu Hrvatske i da to nitko ne dovodi u pitanje. Ali haaški tribunal ima i pitanja na koja se treba odgovoriti, o određenim zbivanjima u ratu i na to jedino on (Gotovina ) može odgovoriti. Zato očekujemo i dalje da će njegovi savjetnici shvatiti težinu situacije u kojoj se on sam nalazi i u kojoj se nalazi Hrvatska i da će mu savjetovati da se odazove pozivu haaškog tribunala", rekao je predsjednik Republike Stjepan Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙