FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juščenko: podjela Ukrajine "imaginarna prijetnja"

WASHINGTON, 3. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Vođa ukrajinske oporbeViktor Juščenko optužio je pristaše vlasti da se služe "imaginarnomprijetnjom" govoreći o opasnosti podjele Ukrajine, piše u petak "WallStreet Journal".
WASHINGTON, 3. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Vođa ukrajinske oporbe Viktor Juščenko optužio je pristaše vlasti da se služe "imaginarnom prijetnjom" govoreći o opasnosti podjele Ukrajine, piše u petak "Wall Street Journal".

"Režim na odlasku trenutačno prijeti Europi govoreći o separatizmu i raspadu Ukrajine. Tvrdim s punom odgovornošću da se radi o imaginarnoj i umjetnoj prijetnji. Ona ne postoji", kazao je Juščenko.

"Ukrajinski narod zna da je ekonomski napredna država koja tolerira svoju dvojezičnost i multietničko društvo snaga Ukrajine, a ne njezina slabost", dodao je.

Za vođu oporbe koji traži poništenje drugog kruga predsjedničkih izbora zbog nepravilnosti, prijetnja o podjeli dolazi od dužnosnika vladajućeg režima koji pokušava pronaći način da izbjegne kaznu zbog organiziranja prijevare.

"Pokušavaju igrati na kartu regionalnog separatizma donoseći ilegalne odluke i prijeteći nam referendumima. Taj proces treba biti odmah zaustavljen", istaknuo je Juščenko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙