FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JUŠČENKO: OPORBA NUDI NEKOLIKO DANA ZA PREGOVORE

KIJEV, 26. studenog 2004. (Hina/AFP) - Kandidat oporbe na ukrajinskimizborima Viktor Juščenko ponudio je nakon susreta sa suparnikomViktorom Janukovičem, predsjednikom Leonidom Kučmom i stranimposrednicima, tek "nekoliko dana" za pregovore, nakon čega će pristašeoporbe "početi djelovati", javlja AFP.
KIJEV, 26. studenog 2004. (Hina/AFP) - Kandidat oporbe na ukrajinskim izborima Viktor Juščenko ponudio je nakon susreta sa suparnikom Viktorom Janukovičem, predsjednikom Leonidom Kučmom i stranim posrednicima, tek "nekoliko dana" za pregovore, nakon čega će pristaše oporbe "početi djelovati", javlja AFP.

"Nekoliko dana smo namijenili za pregovore, a ukoliko Janukovič bude otezao, prijeći ćemo u akciju", izjavio je Juščenko pred stotinjak tisuća njegovih pristaša okupljenih na Trgu neovisnosti u Kijevu.

On je kazao da bi pristao na daljnje pregovore samo u slučaju da bude riječi o ponavljanju drugog kruga izbora. "Mislimo da bi pravi rok za održavanje ponovljenog drugog kruga izbora bila tri tjedna", dodao je Juščenko.

Visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku Javier Solana koji je doputovao u Kijev kako bi pokušao razriješiti krizu, upozorio je u petak ukrajinsku vlast da kvaliteta njezinih odnosa s EU-om ovisi o poštovanju demokratskih standarda.

"Želimo uspostaviti čvrstu vezu s demokratskom Ukrajinom, ali će kvaliteta tog odnosa ovisiti o kvaliteti demokratskog života u Ukrajini", kazao je Solana za tisak nakon susreta s predsjednikom Leonidom Kučmom i dvojicom predsjedničkih kandidata, Viktorom Juščenkom i Viktorom Janukovičem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙