FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JUŠČENKO "PRISEGNUO" PRED ZASTUPNICIMA KOJI SU GA PROGLASILI PREDSJEDNIKOM

KIJEV, 23. studenog 2004. (Hina/AFP) - Prozapadni kandidat oporbe naukrajinskim predsjedničkim izborima Viktor Juščenko u utorak je"položio prisegu" pred zastupnicima koji su ga proglasili"predsjednikom" Ukrajine po završetku parlamentarne sjednice o spornimpredsjedničkim izborima održanim u nedjelju.
KIJEV, 23. studenog 2004. (Hina/AFP) - Prozapadni kandidat oporbe na ukrajinskim predsjedničkim izborima Viktor Juščenko u utorak je "položio prisegu" pred zastupnicima koji su ga proglasili "predsjednikom" Ukrajine po završetku parlamentarne sjednice o spornim predsjedničkim izborima održanim u nedjelju.

Položivši ruku na 300 godina staru Bibliju, koja se koristi za tu priliku, Juščenko je "prisegnuo da će braniti prava i slobode ukrajinskih građana".

Na izvanrednoj sjednici na kojoj je sudjelovao 191 oporbeni zastupnik, nije se mogla donijeti nikakva pravosnažna odluka budući da je za prihvaćanje rezolucije potrebno 226 glasova.

Zastupnici koji podupiru proruskog premijera Viktora Janukoviča - službenog pobjednika na izborima - i koji čine većinu u parlamentu, bojkotirali su sjednicu.

U Lavovu, nacionalističkoj utvrdi na zapadu Ukrajine, tamošnja je skupština na sjednici u utorak proglasila Viktora Juščenka predsjednikom, javlja novinar AFP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙