FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ODESA PRIJETI AUTONOMIJOM AKO JUŠČENKO PREUZME VLAST

ODESA, 27. studenog 2004. (Hina/AFP) - Više od 3000 osoba okupljenihispred gradske vijećnice Odese usvojilo je "rezoluciju" zahtijevajućida se njihova regija odvoji od ostatka Ukrajine ako prozapadnipredsjednički kandidat Viktor Juščenko preuzme vlast u Kijevu.
ODESA, 27. studenog 2004. (Hina/AFP) - Više od 3000 osoba okupljenih ispred gradske vijećnice Odese usvojilo je "rezoluciju" zahtijevajući da se njihova regija odvoji od ostatka Ukrajine ako prozapadni predsjednički kandidat Viktor Juščenko preuzme vlast u Kijevu.

U tekstu rezolucije prosvjednici su zatražili organiziranje Skupštine zastupnika svih regija s juga i istoka Ukrajine kako bi raspravili o osnivanju "teritorija nove Rusije" koji bi bio nezavisan od Rusije i Ukrajine.

Gradonačelnici nekoliko gradova u području Donjecka na istoku zemlje, kao i čelnici velikih industrijskih poduzeća tog rusofonog područja odobrili su rezoluciju prema kojoj bi "stanovnici Donjecka pridržavali pravo da sami odlučuju o sudbini svoje regije", ako Juščenko preuzme vlast.

Područja Donjecka i Odese podržavaju kandidata na vlasti i proruskog premijera Viktora Janukoviča, osporavana pobjednika predsjedničkih izbora u nedjelju kojega priznaje samo Rusija, Kina i nekoliko zemalja proizašlih iz bivšeg SSSR-a. Zapadne zemlje i organizacije ocijenile su izbore neregularnima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙