FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIK MOO-A ROGGE STIGAO U HRVATSKU

DUBROVNIK, 2. prosinca (Hina) - Predsjednik Međunarodnog olimpijskogodbora (MOO) Jacques Rogge stigao je kasno večeras u Dubrovnik gdje ćeu petak nazočiti otvorenju 33. Opće skupštine Europskih olimpijskihodbora (EOO), najvećeg sportskog nenatjecateljskog događaja kojemu jeHrvatska ikad bila domaćin.
DUBROVNIK, 2. prosinca (Hina) - Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Rogge stigao je kasno večeras u Dubrovnik gdje će u petak nazočiti otvorenju 33. Opće skupštine Europskih olimpijskih odbora (EOO), najvećeg sportskog nenatjecateljskog događaja kojemu je Hrvatska ikad bila domaćin.

Nautjecajniji čovjek svjetskog sporta doputovao je u Dubrovnik zrakoplovom redovne linije Croatia Airlinesa, zajedno s članom MOO-a Antunom Vrdoljakom.

Jacquesu Roggeu (62) je ovo prvi službeni posjet Hrvatskoj kao predsjednik MOO-a, a zadnji puta je u našoj zemlji bio 12. rujna 1996. u svojstvu čelnog čovjeka EOO-a. Po profesiji ortopedski kirurg, Rogge je 2001. postao predsjednik MOO-a, deveti u povijesti te organizacije, te prvi čelnik sa uspješnom sportskom karijerom na OI - u Mexico Cityu (1968), Muenchenu (1972) i Montrealu (1976) predstavljao je kao jedriličar Belgiju u klasi "finn".

Rogge će u petak sudjelovati na otvorenju Opće skupštine EOO, a tom prilikom će mu biti uručeno posebno priznanje "Order of Merit", da bi u poslijepodnevnim satima otputovao u Zagreb, gdje će se sastati sa premijerom Ivom Sanaderom. Tijekom svog kratkog boravka u Dubrovniku čelnik MOO-a će se u petak ujutro susresti i sa predsjednikom Republike Hrvatske Stjepanom Mesićem.

Uglednog gosta primio je u Dubrovniku kao domaćin predsjednik HOO-a Zlatko Mateša na posebnoj večeri dobrodošlice u hotelu Excelsior.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙