FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV:SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 22. studenog 2004.(Hina) - Važniji sportski događaji do 21sat:
ZAGREB, 22. studenog 2004.(Hina) - Važniji sportski događaji do 21 sat:

ZAGREB

Dubrovnik će od 2. do 5. prosinca biti domaćin sastanka Izvršnog odbora i 33. Opće skupštine Europskih olimpijskih odbora (EOO) što će biti najveći sportski nenatjecateljski događaj ikad održan u Hrvatskoj, koji će okupiti 50-tak predsjednika i glavnih tajnika svih europskih olimpijskih odbora, uz nazočnost predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacquesa Roggea. To je na današnjoj konferenciji u Zagrebu kazao predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša, predstavivši glavne teme dvodnevnog sastanka EOO-a, među kojima će biti i prezentaciju gradova kandidata za domaćina OI 2012, te izviješća o napretku priprema za Ljetne igre u Pekingu 2008, kao i Zimske u Torinu 2006. i Vancouveru 2010.

Uz čelnike europskog sporta i mnoge uglednike, u Dubrovnik dolaze i gradonačelnici New Yorka, Londona, Madrida i Pariza, te dogradonačelnik Moskve, kao i čelnici Kineskoga olimpijskog odbora, kazao je Mateša, najavivši da će HOO održati i sjednicu Vijeća u Dubrovniku. Hrvatska može biti ponosna što je dobila organizaciju tako velikog događaja, kazao je član Međunarodnog olimpijskog odbora Antun Vrdoljak, podsjetivši se 1996. kada je u Hrvatsku stigao tadašnji predsjednik EOO-a, a sadašnji čelnik MOO-a Jacques Rogge, te bio oduševljen Zagrebom i Dubrovnikom, što je i presudilo da naša zemlja dobije domaćinstvo. Predsjednik MOO-a Rogge stiže u Dubrovnik navečer 2. prosinca, sutradan će se obratiti izaslanicima Opće Skupštine, da bi 3. prosinca u popodnevnim satima otputovao u Zagreb, gdje će se sastati sa premijerom Ivom Sanaderom i nazočiti predstavi u Hrvatskom narodnom kazalištu. Tijekom boravka u Dubrovniku Roggeu će biti uručeno i posebno priznanje EOO-a "Order of Merit".

ZAGREB

Sa ATP Masters Cupom u Houstonu i službeno je završena teniska sezona 2004., pa je današnja ATP lista najboljih tenisača svijeta konačna za ovu godinu. Švicarac Roger Federer okončao je godinu kao prvi sa rekordnih 1267 bodova, 536 više od drugoplasiranog Andya Roddicka. Od osmorice tenisača koji su nastupili Masters Cupu do promjene pozicija je došlo jedino između Tima Henmana i Guillerma Corie, pa je Britanac sada šesti, a Coria sedmi. U odnosu na prošlu godinu, kada je prvi bio Roddick, a drugi Federer, dosta je novih imena među prvih dvadeset najboljih tenisača svijeta, a jedna od njih, Nijemac Haas, lani nije ni igrao. Rus Safin je ove godine četvrti, a lani je bio 66., dok su najveći skok napravili Šveđanin Johansson sa 150. na 12. mjesto i Argentinac Canas sa 133. na 11. poziciju. Od hrvatskih tenisača najviše razloga za zadovoljstvo ima Ivan Ljubičić, koji je sezonu završio s najboljim renkingom u karijeri. Ljubičić je u odnosu na prošlu godinu bolje plasiran za 20 mjesta, jer se nalazi na 21. mjestu, dok je Mario Ančić na 29. mjestu, nakon što je lani bio 71. Ivo Karlović, koji je prošlu godinu završio kao 99. igrač na ATP listi za prvaka, ove je sezone popravio plasman za 37 mjesta i zauzima 62. poziciju.

LONDON

Engleska policija otvorila je istragu temeljem prijave napadača Birmingham Citya Dwighta Yorkea koji je vrijeđan na rasističkoj osnovi na utakmici Premijerlige kod Blackburn Roversa u nedjelju. Yorke je bivši igrač Blackburna, koji je Ewood Parku doživio vrijeđanje "majmunskim glasanjem" od strane navijača Roversa dok se zagrijavao. Uprava Blackburna se oglasila priopćenjem u kojem najavljuju da će "iskorijeniti rasizam na nogometnim utakmicama", ispričavši se Yorkeu i Birmingham Cityu. Engleska javnost postala je posebno osjetljiva na rasističko vrijeđanje nakon što su u pripremnim utakmicama prošlog tjedna u Španjolskoj crnoputi engleski navijači divljački izvrijeđani sa tribina.

RIM

Argentinski nogometaš Mario Alberto Santana u siječnju će prijeći iz redova Palerma u Romu, navodi Corriere dello sport, pozivajući se na izjavu trenera Rome Luigia Del Neria. Del Neri je već sve dogovorio sa predsjednikom Palerma Mauriziom Zampariniem, pa bi 23-godišnji igrač sredine terena u mini-prijelaznom roku napustio Siciliju i došao u glavni grad. Santana je prije dvije godine došao na Apeninski polutokok kao član Venezie, da bi potom jednu sezonu igrao za Chievo iz Verone, klub u kojem je tada trener bio Del Neri.

ZAGREB/BUDIMPEŠTA

Na jakom međunarodnom natjecanju u brzom klizanju na kratke staze (short track) Panonia Mapie Open 2004. u Budimpešti u konkurenciji 189 klizača iz 11 zemalja nastupilo je i pet naših klizača koji su svi postigli osobne rekorde. Najzapaženiji nastup imala je mlada Zagrepčanka Maja Lipovšćak koja je na stazi od 500 m postavila i novi državni rekord s vremenom 56.534 sekunde. Sara Blekić i Josipa Tadić bile su četvte u svojim utrkama, Lucija Ana Ilijić peta, a jedini junior Filip Blekić 19.

ZAGREB

Jedan od najboljih sovjetskih i ruskih hokejaša svih vremena, legendarni branič-stijena, Aleksandar Ragulin, koji je umro prošle srijede u 63. godini života od posljedica srčanog udara, sahranjen je u ponedjeljak u Moskvi.Posmrtne ostatke velikana ruskog hokeja na posljednji su počinak ispratile tisuće prijatelja i štovatelja, a komemoracija je održana u Ledenoj palaći njegovog kluba, CSKA, gdje su govornici podsjetili nazočne na Ragulinov doprinos trijumfima sovjetskog hokeja na ledu u 60-im i 70-im godinama prošlog stoljeća.

Ragulin je bio nezamjenjivi branič sovjetske hokejaške reprezentacije punih 11 godina, od 1962. do 1973. i jedini koji je, uz isto tako legendarnog vratara Vladislava Tretjaka, sa zbornajom komandom osvojio 11 uzastopnih naslova prvaka svijeta.

PRAG

U susretu 14. kola Češke lige Slovan Liberec je kod kuće svladao Teplice sa 4:0.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙