FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 21 SAT

ZAGREB, 26. studenog 2004.(Hina) - Važniji sportski događaji do 21 sat:
ZAGREB, 26. studenog 2004.(Hina) - Važniji sportski događaji do 21 sat:

ASPEN/ZAGREB

Hrvatska skijašica Janica Kostelić vodi nakon prve vožnje veleslaloma za Svjetski kup u američkom skijalištu Aspenu, dok je Nika Fleiss ostala bez plasmana u drugu vožnju."Upravo je nevjerovatno da vodim nakon prve vožnje. U Aspen sam došla bez ikakvih očekivanja, želim se samo skijati i ostati zdrava i možda sam zato skijala opuštenije. Čak i nemam osjećaj da sam skijala tako dobro na ovoj teškoj szati, mjestimično pokrivenom maglom", kazala je Kostelić nakon prve vožnje. Trostruka olimpijska prvakinja prvu je vožnju odvezla za 1:05.09 minuta i bila je 60 stotinki brža od Finkinje Tanje Poutiainen, dok je treća Amerikanka Sarah Schlepper sa 67 stotinki zaostatka. Četvrta je prošlogodišnja pobjednica Svjetskog kupa Šveđanka Anja Paersson, koja za Janicom zaostaje 94 stotinke. Prema vijestima iz Aspena, Paersson muče sinusi i već nekoliko se dana liječi velikom dozom antibiotika. Kostelić (22) je nakon velike stanke zbog brojnih ozljeda i bolesti, stanke koja je trajala čak 586 dana, na otvorenju sezone krajem listopada u austrijskom Soeldenu bila osma u veleslalomu. Podsjetimo, Janica Kostelić nikada nije pobijedila u veleslalomskoj utrci Svjetskog kupa. Nika Fleiss je sa visokim startnim brojem imala 43. vrijeme prve vožnje zaostavši 5:05 sekundi za Janicom. Nastupilo je 69 skijašica, a težak pad doživjela je Jessica Walter iz Lihtenštajna koja je, prema prvim vijestima, slomila nogu. Druga vožnja započinje u 21.30 sati po hrvatskome vremenu.

MOSKVA/ZAGREB

Hrvatska ženska teniska Fed Cup vrsta igrat će kvalifikacijski dvoboj II jakosne skupine Svjetske skupine Fed Cupa u gostima protiv Tajlanda 23. i 24. travnja sljedeće godine, odlučio je ždrijeb u Moskvi. Ždrijeb je našim tenisačicama dodijelio Tajlanđanke, kojima je prva igračica Tamarine Tanasugarn na 66. mjestu WTA ljestvice, a druga najbolja Suchanan Viratprasert tek na 208. poziciji. U slučaju pobjede protiv Tajlanda, naše će tenisačice igrati za plasman u najjaču skupinu.U četvrtfinalnim susretima Svjetske skupine Fed Cupa 2005 igrat će Italija-Rusija, USA-Belgija, Španjolska-Argentina, te Austrija - Francuska. U drugoj jakosnoj skupini, osim dvoboja Hrvatske i Tajlanda, igrat će Švicarska-Slovačka, Njemačka - Indonezija, te Češka - Japan.

SANKT PETERSBURG/ZAGREB

Hrvatski stolnotenisač Zoran Primorac plasirao se u osminu finala ITTF Pro Tour turnira u ruskom Sankt Petersburgu. Primorac je u dvoboju prvog kola svladao Belgijanca Marca Closetta sa 4:1 (-8, 6, 3, 6, 6), a potom je u drugom kolu bio bolji od Slovaka Petera Serede sa 4:0 (9, 11, 2, 4). Za prolaz u četvrtfinale Primorac će u subotu igrati sa Korejancem Jung Woo Leeom.

LAUSANNE

Izvršni odbor Međunarodnoga olimpijskoga odbora (MOO) donio je odluku o isključenju Bugara Ivana Slavkova iz članstva MOO-a zbog potkupljivosti i povrede etičkih načela olimpijskoga pokreta prilikom afere oko domaćina Olimpijskih igara 2012. Odluka IO MOO-a je samo preporučujuća, kao i prijašnja odluka Etičke komisije, a Slavkov će biti izbačen ukoliko to potvrdi Generalna skupština MOO-a koja će se održati u srpnju 2005. u Singapuru. Za isključenje bugarskog člana MOO-a ruku će morati dignuti barem dvije trećine od više od stotinu članova. Predsjednika Bugarskog olimpijskog odbora Slavkova (64) ove godine je potajno snimila televizijska ekipa BBC-a kako pristaje za veliki novac ponuditi svoj glas i glasove još nekolicine članova MOO-a za "pravoga kandidata" za OI 2012. Za domaćinstvo OI 2012 bore se New York, Pariz, London, Madrid i Moskva, a MOO će izabrati grad-domaćin u srpnju naredne godine. Zadnji član MOO-a koji je bio isključen bio je Indonežanin Mohamad "Bob" Hasan i to u kolovozu ove godine zbog korupcijske afere prije desetak godina. Kim Un-yong iz Južne Koreje,koji je također zbog primanja mita i korupcije zatvoren na dvije i pol godine, samo je suspendiran s mjesta dopredsjednika MOO-a. Šest članova MOO-a isključeno je 1999. zbog poznate afere oko izbora Salt Lake Citya za domaćina ZOI 2002.

BERLIN

Njemački plivač Thomas Rupprath postavio je na nacionalnom prvenstvu u Essenu novi europski rekord u kratkim bazenima u disciplini 50 metara leđno. Nijemac je s rezultatom od 23.43 sekunde za 33 stotinke popravio svoj i europski rekord, koji je držao od 2001. Vlasnik svjetskoga rekorda na 50 leđno je Australac Matthew Welsh, koji je Melbourneu 2002. plivao 23.31.

TORINO

Šef zdravstvene službe najpopularnijeg talijanskoga kluba Juventusa iz Torina osuđen je na 22 mjeseca zatvorske kazne zbog davanja dopinga bez znanja nogometaša. Riccardo Agricola je proglašen krivim za plansko davanje nedopuštenih stimulativnih sredstava igračima Juventusa tijekom devedesetih godina prošloga stoljeća, a među zabranjenim sredstvima bio je i zloglasni EPO. Klub je najavio žalbu na odluku. Negdašnji trener Rome Zdenek Zeman prvi je prije šest godina javno progovorio o dopingu među nogometašima Juventusa, a sudski proces protiv Agricole i tadašnjeg predsjednika kluba Antonia Girauda trajao je tri godine. Državni tužitelj Raffaelle Guariniello tražio je zatvorsku kaznu od 38 mjeseci, te dvije godine za predsjednika Girauda, koji je zbog nedostatka dokaza oslobođen. Tijekom suđenja su saslušani brojni nogometaši Juvea među kojima i Zinedine Zidane, Roberto Baggio i Alessandro Del Piero.

ANTALYA/ZAGREB

Na Prvom svjetskom studentskom boksačkom prvenstvu, koje se u organizaciji Svjetske studenske sportske udruge (FISU) i Svjetske amaterske boksačke asocijacije (AIBA), održava od 24. do 29. studenog u Turskoj Antalyji naš olimpijac i student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Vedran Đipalo osigurao je u teškoj kategoriji (91 kg) brončano odličje. U prvom nastupu Đipalo je prekidom u drugoj rundi, zbog velike bodovne razlike (20 bodova), pobijedio predstavnika Grčke i time osigurao najmanje brončanu medalju i nastup u polufinalu koje je na rasporedu sutra. U polufinalu suparnik Đipalu bit će predstavnik Ukrajine. Sreće sa ždrijebom nije imao Dejan Mikulić iz Osijeka kojemu će se u četvrtfinalu poluteške kategorije (81 kg) suprostaviti predstavnik Turske.

LJUBLJANA/ZAGREB

Njemački vozač formule 1, Ralf Schumacher sa skupinom austrijskih partnera namjerava u zemljama jugoistočne Europe, među kojima i u Hrvatskoj, otvoriti niz trgovina s erotskim proizvodima.Schumacher i partneri osnovali su tvrtku koja će prve trgovine otvoriti u Sloveniji. Kako javlja slovenska novinska agencija STA Schumacherova tvrtka samo će u otvaranje pet do osam trgovina u Sloveniji uložiti više od dva milijuna eura. "U realizaciju cijelog projekta krećemo iduće godine. Naši prvi koraci bit će otvaranje trgovina u Sloveniji," kazao je jedan od čelnih ljudi tvrtke Beate Uhse VetriebsgmbH, koja je vlasnik austrijske, slovenske i hrvatske licence za erotske proizvode Beate Uhse.

ZAGREB/VINA DEL MAR

Trećeg natjecateljskog dana na Svjetskom juniorskom prvenstvu za boćare do 18 godina, koje se do 24. do 28. studenoga održava u Čileu, mladi hrvatski boćari izborili su prigode boriti se za odličja u tri od šeset disciplina. U konkurenciji pojedinaca Roberto Iskra iz Poreča je u četvrtfinalu sa 13:7 pobijedio Vuksanovića iz Srbije i Crne Gore i sutra će se u poluzavršnici boriti za odličja. Na žalost, Iskra nije u preciznom izbijanju uspio ponoviti rezultat iz kvalifikacija, kada je imao 19 pogodaka, jer bi sa njime sigurno izborio plasman u poluzavršnicu. Plasman među četiri najbolja boćara u disciplini krug izborio je Puljanin Goran Percan, koji je poslije neizvjesnog nadmetanja sa 17:16 pobijedio predstavnika Alžira, i sutra će se u polufinalnim susretima boriti za odličja. U borbu za medalje u disciplini štafetni izbijanje uključit će se i riječko-bračka kombinacija Robert Vivoda i Marko Jerčić, koji su u četvrtfinalu od 55 pokušaja pogodili 36 boće što je četvrti rezultat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙