FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI 2006: DRŽAVA POMAŽE TORINU

TORINO, 19. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Nedavno uočeni velikinedostatak novca u proračunu Zimskih Olimpijskih igara u Torinu 2006bit će do kraja godine saniran financijskom injekcijom talijanskedržave, točnije novim sponzorskim ugovorima državnih tvrtki.
TORINO, 19. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Nedavno uočeni veliki nedostatak novca u proračunu Zimskih Olimpijskih igara u Torinu 2006 bit će do kraja godine saniran financijskom injekcijom talijanske države, točnije novim sponzorskim ugovorima državnih tvrtki.

Predsjednik Organizacijskog odbora Igara (TOROC) Valentino Castellani nedavno je izjavio da u predviđenom proračunu zbog novonastalih troškova i manjka sponzorskih ugovora nedostaje čak 186 milijuna eura.

Ne vjerujem da je za bogatu zemlju poput Italije 186 milijuna eura takav problem, dobio sam garancije da će sve biti riješeno sljedećeg mjeseca, kazao je Castelllani na konferenciji za novinare u Torinu, dodavši kako je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Rogge razgovarao sa talijanskim premijerom Silviom Berlusconiem, koji je potom stupio u kontakt sa velikim državnim tvrtkama.

U Italiji se sve radi na mediteranski način, u zadnji trenutak,a stvari ipak uspijevaju i to sjajno, poput OI u Ateni, kazao je Castellani.

Ukupni troškovi Igara, koje započinju za 15 mjeseci, dostižu brojku od 1.3 milijarde eura, a talijanska Vlada već je povukla neke poteze, poput imenovanja člana MOO-a i podtajnika u ministarstvu kulture Maria Pescantea za nadgledatelja (supervisora) u TOROCU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙